Hava Durumu

Erdoğan'ın doğalgaz müjdesinin ardından dolar ve euro fırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz'de doğalgaz rezervi keşfedildiğini açıklamasının ardından piyasada ters tepti. Açıklama öncesi 7.18'e kadar gerileyen Dolar/TL, yeniden 7.32 seviyesini aştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'ın doğalgaz müjdesinin ardından dolar ve euro fırladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıkladı. Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz'da başladığı Tuna-1 kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kuıllanıma sunmak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önce 7.18 seviyesine çekilen Dolar/TL, müjde sonrası 7.32 seviyesini aştı.

Euro/TL ise 8,62 civarında hareket ediyor.

Gram altın, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 453 liradan alıcı buluyor.

Uzmanlar, ABD ile Çin arasındaki gerilimin azalacağına ilişkin beklentilerle artan risk iştahının, altının ons fiyatını aşağı yönlü baskıladığını söyledi.

Uzmanlar piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin de takip edileceğini bildirdi.

Uzmanlar, bugünün veri gündeminde ise ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat, hizmet ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek konumunda olduğunu vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.