Hava Durumu

Erdoğan, Melih Gökçek'e hangi teklifte bulundu?

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan- Melih Gökçek görüşmesinde neler konuşulduğuna yönelik bilgileri aktardı. Selvi, Gökçek'in, "Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz" dediği ve yerel seçimlerin yapılacağı tarihe kadar görevinin başında kalmak istediğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan, Melih Gökçek'e hangi teklifte bulundu?

AK Parti'de belediye başkanlarının istifalarının istenmesiyle Türkiye siyaseti karışmış durumda. Gözler şimdi özellikle büyükşehirlerdeki belediye başkanlarında... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası ile herkes büyük şok yaşamış, ardından da Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş görevi bırakmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlar büyük yankı uyandırdı. Erdoğan'ın özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiğine yönelik "Şimdilik böyle bir durum yok fakat bu olmayacağı anlamına gelmez" sözleri çok konuşuldu.

Hemen bu sözlerin ardından 5 Ekim'de Erdoğan ve Melih Gökçek Beştepe'de önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Gökçek görüşmeye ilişkin, " Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim. Kamuoyunun bilgisine" mesajını paylaştı.

Bu açıklama kimseyi tatmin etmedi fakat iki taratan da daha açık bir mesaj gelmedi.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü  "Gökçek'e verilen mesaj" başlığıyla kaleme aldığı yazıda görüşmeye ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

Kulis bilgilerini aktaran Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü Melih Gökçek'e, "Bu işi fazla uzatma" dediği söyleniyor. Gökçek'in, "Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz" dediği ve yerel seçimlerin yapılacağı tarihe kadar görevinin başında kalmak isteğini ilettiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Gökçek'e yaptığı hataları hatırlattığı, Ankara'daki seçimlerin kaybedilebileceğini belirttiğini, Gökçek'in çekilirse hukukunun korunacağının belirtildiğini yazdı.

İşte Selvi'nin yazısı:

Erdoğan, değişim ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu anlatıyor ve Gökçek'in hukukunun korunacağını belirtiyor. Gökçek ayrılırken tekrar, "Bu işi fazla uzatma" diyor. Görevden ayrılanlar için hiçbir taahhüt altına girilmiyor ama eğer Gökçek sorun çıkarmadan çekilmeyi başarırsa, onun için yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan başdanışmanlığı ve milletvekili adaylığı gibi seçenekler konuşuluyor. Hatta Gökçek'ten sonra iki model üzerinde duruluyor...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.