Hava Durumu

Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi? İşte yanıtı

Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sonrası, "ABD'nin 24 Nisan 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması konusu gündeme geldi mi?' sorusuna "Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi" yanıtını vermesi dikkat çekmişti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında "Hamdolsun" ifadesi için "Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın, görüşmenin Biden'ın 24 Nisan'daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, 'Hamdolsun' dediğini ifade ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan ne için 'Hamdolsun' dedi? İşte yanıtı

NATO Liderler Zirvesi için Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sonrası düzenlenen basın toplantısında, muhabirin "Görüşme öncesinde, 24 Nisan'ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum demiştiniz. ABD'nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması konusu gündeme geldi mi?" sorusuna "Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi" yanıtını verdi. Erdoğan'ın bu yanıtına muhalefetten peş peşe tepki açıklamaları gelmişti. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında bu konuya açıklık getirdi. Selvi'nin aktardığına göre "Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'ın, görüşmenin Biden'ın 24 Nisan'daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için 'Hamdolsun' dediğini ifade ediyor."

Selvi, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bir de "hamdolsun" meselesi var. Biden görüşmesinden sonra Erdoğan'a, 1915 olaylarıyla ilgili Biden'ın soykırım açıklaması soruldu. Erdoğan, "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi. Biden, 24 Nisan'daki açıklaması ile bizi üzmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede Biden'a bu konudaki tepkimizi ileteceğini söylemişti. O nedenle bu yanıt şaşırtıcı oldu.

O andan itibaren, görüşmede sözde soykırım iddialarının gündeme gelip gelmediğini ve "Hamdolsun!" ifadesinin neyin yanıtı olduğunu araştırdım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'e hareket ederken düzenlediği basın toplantısında, "Temenni ederim ki bu görüşmelerimizi aynı hassasiyet içerisinde yaparak 24 Nisan'ı unutturacak adımları da atmış oluruz" demişti. Biden'la görüşmesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'a, "'24 Nisan'ı unutturacak bir görüşme olmasını umuyorum' demiştiniz. Bu konu gündeme geldi mi?" diye soruldu.

Erdoğan bu soruya, "Hamdolsun" diye başlayan bir cümle ile karşılık verdi. "Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" dedi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın, görüşmenin Biden'ın 24 Nisan'daki açıklamasını unutturacak kadar olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini anlatmak için, "Hamdolsun" dediğini ifade ediyor. Yoksa hamdolsun 1915 olaylarını hiç gündeme getirmedi, anlamında değil.
Selvi, Erdoğan'ın ifadelerinin aksine görüşmede 24 Nisan konusunun da gündeme geldiğini iddia etti:

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmede 24 Nisan'daki açıklamasını gündeme getirdi mi? Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın 24 Nisan'daki talihsiz açıklamasını gündeme getirmiş. Erdoğan, 1915 olayları hakkındaki açıklamanın Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığını iletmiş. Tarihin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizmiş. Türkiye-ABD ilişkilerinde tahribat yaratacak adımlardan kaçınılması gerektiği mesajını vermiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.