Hava Durumu

Erdoğan, Trump'la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılacağı duyurulan telefon görüşmesi gerçekleşti. İki liderin görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların yanı sıra Suriye krizi ve Soçi Zirvesi'ni ele aldıkları belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan, Trump'la görüştü

Trump'ın Twitter'da Ortadoğu konusunda olduğunu belirttiği görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada iki lider ikili ilişkileri, Soçi Zirvesi'ni, Suriye krizini ve bölgesel sorunları ele aldı.

Önümüzdeki saatlerde görüşmeye ilişkin yazılı açıklama da yapılacağı kaydedildi.

Trump Twitter'daki mesajında Erdoğan ile görüşeceğini duyurarak "Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karışıklığı miras aldığım Ortadoğu'ya barış getirmekle ilgili olarak görüşeceğim. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başında oraya girmemeliydik" demişti.

ABD Başkanı Trump, başkan adayı olduğu dönemden bu yana, bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu'da büyük bir karmaşa bıraktığını iddia ediyor. 

ERDOĞAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI: ÇARPICI DETAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından görüşme anına dair fotoğraf paylaştı. Görüşmede masanın etrafında Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamdi Kılıç'ın da yer aldığı görüldü.  Erdoğan'ın görüşme yaptığı odada bulunan Osmanlı sancağı, Külliye önünde yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi maketi ile Altay tankının maketi dikkat çekti.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.