Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden "Ergenekon" davasında mütalaasını açıklayan savcılık, "örgütün" varlığı ispat edilemediği gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında terör suçundan ceza verilmemesini talep etti.
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet savcısı davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, "Ergenekon Silahlı Terör Örgütü"nün varlığının kesin ve inandırıcı delillerle kanıtlanamadığı belirtilerek, "Bu nedenle varlığı kanıtlanamayan örgütün liderliği, üyeliği ve örgüt adına suç işlenmesinin de söz konusu edilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu haliyle iş bu dava kapsamında kovuşturmaya konu edilen, Ergenekon adlı bir terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir." denildi.
Mütalaada, Danıştay dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer 2 sanığın da "örgüt üyeliği" suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Danıştay saldırısı eylemi haricinde yargılanan 227 sanıktan 26'sının çeşitli suçlardan hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, sanık Mahmut Güzel hakkında karar verilmesine yer olmadığı, sanık Murat Aplak hakkında da suç duyurusunda bulunulması öngörüldü.
Mütalaada, 199 sanığın ise tüm suçlardan beraatına veya zaman aşımı ve ölüm nedeniyle davaların düşürülmesine karar verilmesi istendi. Mütalaanın mahkemeye sunulmasının ardından, sanık ve avukatları beyanda bulunmak için süre istedi.
Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlara mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da bir esnaf ve elemanı, işten çıkıp evlerine ...
Bursa'da yanındaki kadına dehşeti yaşattı! '...Bursa'da pırpır diye tabir edilen kasalı motosiklett...
Acı haber! Bursa'da 5. kattan düşen minik Yu...Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 5. kattaki evinin balkon...
Bursa'da Ramazan davulcusunun manisi... İll...Bursa'nın İnegöl ilçesinde Ramazan ayında kamyonet k...
Harita paylaştı, Bursa'nın günlük vaka sayıs...Bursa Tabip Odası (BTO) Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Tü...
Kahreden haber! 1 askerimiz şehit olduMilli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre...
Yürek mi yedin? Bursa'da polis baskınında 'y...Bursa'da genelge kapsamında kapalı olması gereken bi...
Otomotiv devi 2 ay boyunca üretimi durduracak!Ford Otosan otomotiv sektörü genelinde üretim aksama...
Bursa'da avukatı vurmuştu! 'İntihar etmeyi d...Bursa'da Avukat Berrin Bayam'ı öldürmek kastıyla tab...
Türkiye'nin kaçış noktası haline geldi! İzni...Bursa'nın dünyanın en önemli tarihi eserlerine sahip...
Bursa'da nükleer alarm! Bir binayı yıkabilec...Bursa'da nükleer silah yapımında kullanılan, 256 gra...
Her detayı iğrenç! Eşiyle konuşması için ark...Muğla'nın Fethiye ilçesinde eşini, kendisini aldattı...
Savaşın ayak sesleri! Tankların üzerindeki d...Rusya, gelen 'tansiyonu düşür' çağrılarına rağmen fl...
Virüs aşısının durdurulduğunu açıklıyordu......Danimarka'da İlaç Ajansı'nın Farmakoloji Bölüm Direk...
Bursa'da yasağa uymayanlara ceza yağdı!Bursa'nın İnegöl ilçesinde sokağa çıkma kısıtlaması ...