Hava Durumu

Ermenistan Başbakanı'nın paçaları tutuştu! Skandal Türkiye çağrısı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim devam ederken, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan akıllara durgunluk veren bir çağrı geldi. Uluslararası kamuoyuna seslenen Paşinyan, "Türkiye'nin bu gerilime dahil olmasına izin vermeyin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2020 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ermenistan Başbakanı'nın paçaları tutuştu! Skandal Türkiye çağrısı

27 Eylül Pazar günü bütün dünyanın gözü Azerbaycan-Ermenistan sınırındaydı... Yıllardır gerilimin ve tansiyonun düşmediği bölgede sabahın erken saatlerinde karşılıklı çatışma yaşandı.

zerbaycan yönetimi Ermenistan'ın sivillerin bulunduğu bölgeye saldırdığını ve olay yerinde çok sayıda sivilin yaralandığını ve öldüğünü açıklarken Ermenistan da Azerbaycan'a ait helikopter, İHA ve tankların etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ermenistan'da topyekun seferberlik ilan edilirken başkent Erivan'da çok sayıda erkek "savaşa gitmek için" sıraya girdi.

"YIKICI SONUÇLARI OLUR"

İki ülke savaşın adeta içine girerken başta Türkiye olmak üzere birçok ülke çağrıda bulundu... Saldırıların ardından Azerbaycan'ın yanında olduğunu açıkça duyuran Türkiye ile ilgili skandal bir talep savaşın eşiğindeki Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'dan geldi.

Paşinyan'ın açıklamalarını uluslararası ajanslar "flaş" koduyla servis etti.

Reuters haber ajansının "flaş" koduyla servis ettiği açıklamada, Paşinyan uluslararası kamuoyuna seslenerek, "Türkiye'yi Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime dahil etmeyin" çağrısında bulundu. Paşinyan, Türkiye'nin herhangi bir hamlesinin bölgede ve komşular arasında yıkıcı sonuçları olabileceğini dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananların ardından Azeri mevkidaşı Aliyev ile bir telefon görüşmesi yapmıştı. Erdoğan daha sonra sosyal medya üzerinden bölgede yaşananları değerlendirdi.

Erdoğan resmi Twitter hesabı üzerinden, "Ermenistan'ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bir kez daha göstermektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkar tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır. Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan'ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.