Hava Durumu

Ermenistan'dan Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehrine saldırı!

Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence şehrini füzeyle hedef aldı. Saldırıda 2'si çocuk 24 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi de ağır yaralandı. Azerbaycan ordusu, saldırının ardından ateş açılan noktaya operasyon başlattı. Dışişleri Bakanlığı da, "Bu saldırılar, Ermenistan'ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir" açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2020 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ermenistan'dan Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehrine saldırı!

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın ikinci büyük ve tarihi kenti Gence'yi füzelerle vurdu. İlk belirlemelere göre 24 kişi öldü, 74 kişi de ağır yaralı. Bölge kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kentte başka noktaların hedef alınabileceğini tehlikesine karşı valilik güvenlik toplantısı yaptı. Yapılan incelemelerde füzenin Ermenistan sınırından atıldığı belirlendi

Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence kentine füzeyle saldırdı. İlk belirlemelere göre, 24 kişi yaşamını yitirirken, 74 kişi de ağır yaralandı. Azerbaycan ordusu, saldırıya karşılık verdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı da, "Bu saldırılar (Gence),Ermenistan'ın içine düştüğü çaresizliğin ve insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de sivil halkı hedef alan bugünkü saldırıları, Ermenistan´ın hukuk tanımaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldırıları kınıyoruz.

İşgal ettiği Azerbaycan topraklarında yenilgiyle yüzleşen Ermenistan, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancıl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgal ettiği için çatışmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarına saldırmaktadır. Bu saldırılar, Ermenistan´ın içine düştüğü çaresizliğin ve yasadışı işgalini sürdürmek için insanlık suçu işlemekten geri kalmayacağının göstergesidir. Baştan beri söylediğimiz üzere, Ermenistan bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir."

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Ermeni tarafının Gence kentindeki askeri tesislerin bombardımanı iddiasına ilişkin yaydığı bilgiler kışkırtıcı ve yanlıştır. Düşman ateşi sonucunda siviller, sivil altyapı ve eski tarihi binalar hasar gördü" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.