Hava Durumu

'Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir'

Suriye'deki mevcut durumu ve Beşar Esed'ın geleceğiyle ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız. Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus'ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi. Baş başa görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Görüşmede ikili ilişkilerin masaya yatırıldığını belirten Erdoğan, "Son dönemde gerek Türkiye gerek Tunus'taki yoğun gündem nedeniyle gerçekleştiremediğimiz üst düzey ziyaretlere ivme kazandırma kararı aldık. Bakanlarımızın çok daha sık bir araya gelmeleri gerekiyor. İşbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz.  Tunus'un yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve dış ticaret açığının nedenini görüştük. Türkiye olarak fikirlerimizi paylaştık. Ticaretin dengeli bir şekilde artırılması konusunda mutabık kaldık. Tunus'un huzurunu istikrarını ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus'un terörle mücadelesine tam destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Türkiye Tunus'la devam eden işbirliğini geliştirmeye hazırdır. FETÖ ile mücadelemizde verdiği destek için Tunus makamlarına müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

KUDÜS MESAJI

Erdoğan, konuşmasında Kudüs mesajı da verdi. "ABD'nin Kudüs hakkındaki attığı yanlış adımın BM Genel Kurulu'nda nasıl geri döndüğünü gördük" diyen Erdoğan, "Bundan sonra ne adımlar atacağız bunları konuşarak görüşerek adımları atacağız. Türkiye ve Tunus, hep birlikte, güçlü şekilde şunu söylemektedir. 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.' Kudüs'ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez. Adaletsiz bu karara müsamaha göstermedik. Filistin'e desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HERKES HAKLISINIZ DİYOR AMA...

Konuşmasında Birleşmiş Milletler'in yapısını da eleştiren Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi arasında bir Müslüman ülke yok. Bu BM Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesi lazım. BM'nin 196 üyesi var. Dönüşümlü olarak BMGK'da hepsinin burada iki yılda bir yer alması gerekir. Bu teklifimdir. İkili görüşmelerimizde herkes haklısınız diyor. Ama kimse ses çıkartamıyor. Acaba ABD, Fransa, Rusya, İngiltere, Çin ne der diyorlar" diye konuştu.

'ESAD'LA GELECEĞİ NASIL KUCAKLAYACAĞIZ'

Erdoğan, konuşmasında Suriye'deki mevcut durumu ve Beşar Esad'ın geleceğini de değerlendirdi. "Suriye'de bir defa Esad ile yürümek mümkün değildir" diyen Erdoğan, "1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız. Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir diyemeyiz. Öldürülmüş insanlara haksızlık olur bu. Suriye'de hala kan gövdeyi götürüyor" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.