Hava Durumu

Esed rejiminden yeni katliam! Doğu Guta'da 28 sivil öldürüldü

BMGK'nin ateşkes kararına uymayan Esed rejimi ve destekçilerinin, Doğu Guta'ya yönelik düzenlediği hava saldırılarında 28 sivil öldü.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Esed rejiminden yeni katliam! Doğu Guta'da 28 sivil öldürüldü

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararı ve Rusya'nın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen Doğu Guta'nın farklı yerleşimlerine düzenlediği saldırılarda 28 sivil yaşamını yitirdi.

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rejim güçleri ve destekçisi Rusya, BMGK'nin ateşkes kararına rağmen Doğu Guta'yı vurmaya bugün de devam etti.

Başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'nın Duma ve Haresta ilçeleriyle Sakba, Arbin, Hammuriye, Beyt Sava, Cisrin, Misraba Kefer Batna beldelerindeki sivil yerleşim alanlarına sabah saatlerinden itibaren hava saldırıları düzenlendi.

Rejim ve Rus savaş uçaklarının Hammuriye'ye  akşam saatlerinde  düzenlediği bombardımanında çoğu kadın ve çocuk 20 sivil can verdi.

Sabah saatlerinden itibaren Doğu Guta'nın farklı yerleşimlerine düzenlenen hava saldırılarında Sakba'da 4, Cisrin'de 3 ve Haresta'da 1 sivil hayatını kaybetti.

Böylece sabah saatlerinden bu yana Rejim ve Rus güçlerinin saldırılarında yaşamını yitiren sivil sayısı 28'i buldu.

Yaralılar, sivil savunma ekipleri tarafından bölgedeki sağlık noktalarına götürülürken, devam eden saldırılar nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.