Hava Durumu

Eşi görülmemiş vaka: Yeni doğan üçüzlerde koronavirüs tespit edildi

Dünyada ilk kez Meksika'da yeni dünyaya gelen üçüz bebeklerde koronavirüs tespit edildi. Daha önce hiç çoklu doğumda virüs bulaşısı tespit edilmediğini hatırlatan uzmanlar, konuyu araştırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2020 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2020 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eşi görülmemiş vaka: Yeni doğan üçüzlerde koronavirüs tespit edildi

Meksika'da San Luis Potosi eyaletinde yaşanan ve sağlık otoriterlerince 'eşi benzeri görülmemiş' diye nitelendirilen olayda, 17 Haziran'da doğan üçüz bebeğe yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı.

Biri erkek diğeri kız olmak üzere bebeklerden ikisinin sağlık durumunun stabil olduğu, ancak ikinci erkek bebeğin solunum cihazına bağlandığı belirtildi.  

Sağlık Güvenliği Komitesi sözcüsü, dünya çapında daha önce hiç çoklu doğumda virüs bulaşısı tespit edilmediğini vurguladı ve konunun araştırıldığını söyledi.

Az sayıda da olsa daha önce doğumdan sonra bazı bebeklerin virüsü kaptıkları saptanmıştı ancak uzmanlar bu olayda daha farklı bir durumun geçerli olduğuna inanıyor. Bu nedenle bebeklerin virüsü doğum sırasında annenin plasentasından kapıp kapmadıklarını inceliyor.

San Luis Potosi eyaleti Sağlık Bakanı Monica Liliana Rangel Martinez, "Doğum sırasında enfekte olmaları mümkün değil" dedi.

Bebeklerin ebeveynlerine yapılan testin sonuçları beklenirken, doktorlar çiftin semptom göstermemesi ihtimali üzerinde de duruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.