Hava Durumu

ESK'dan ucuz et açıklaması

Et ve Süt Kurumu (ESK), kıymanın kilogramını 29 lira, kuşbaşının kilogramını da 31 liradan satmak için başvuran 8 firma arasından yapılan değerlendirme sonucunda, A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ESK'dan ucuz et açıklaması

Et ve Süt Kurumu (ESK), market zincirlerinin ucuz et satışı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. KDV dâhil kıymayı 29,00 TL/Kg ve kuşbaşını 31,00 TL/Kg fiyatlarla satışı gerçekleştirmek için A101 ve BİM firmaları ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

Kurum tarafından oluşturulan komisyona başvuru veren 8 firmanın değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının belirlenen kriterlere uygun olduğu tespit edildiğini kaydederek, söz konusu iki firmaya sözleşme gereği, bu firmalara ESK tarafından karkas et sevkiyat işlemlerine başlandığını bildirdi. Bu karkas etlerin firmalar tarafından kuşbaşı ve kıyma haline getirilip en kısa sürede yarımşar kilogramlık MAP ambalajlı şekilde satışa sunulacağı kaydedildi.

ŞOKLANMIŞ YA DA DONMUŞ OLMAYACAK

Yapılan açıklamada firmalar; 81 ildeki bütün marketlerinde, ESK'dan aldıkları dana karkas etlerden ürettikleri kıymayı 29 liradan ve kuşbaşını 31 liradan taze olarak satışa sunacaklar. Bu ürünlerin şoklanmış veya don olarak satışı yapılmayacak. Söz konusu marketler, sözleşme kapsamında belirtilen fiyatların ve ürünlerin dışında taze kıyma ve kuşbaşı satışı yapmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.