Hava Durumu

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem tutuklandı!

Ankara'da bu sabah gözaltına alınan CHP Milletvelili Eren Erdem İstanbul'da hakim karşısına çıkartıldı. Erdem terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eski CHP Milletvekili Eren Erdem tutuklandı!

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve partiden 25-26. dönem İstanbul Milletvekili olan Erdem, hakkında açılan Karşı gazetesi davası nedeniyle savcılığın 'kaçma şüphesi' gerekçesiyle dün gece Ankara'da gözaltına alındı. ​Bu sabah İstanbul'a getirilen Erdem, 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

​Savcı Erdem için tutuklama talep etti. CHP'nin 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada savcının, Eren Erdem'in tutuklandığını duyurdu.

Eren Erdem hakkında, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Karşı Gazetesi'ndeki çalışmaları nedeniyle dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede; Eren Erdem'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "gizli tanığı deşifre etmek" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.