Hava Durumu

Eski CIA görevlisine yakalama kararı

FETÖ'nün kumpasları ve darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, CIA'in eski görevlisi Graham Fuller hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eski CIA görevlisine yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında şüpheli olarak yer alan CIA'in eski görevlisi Graham E. Fuller hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Savcılığın talebinde şüpheli Fuller hakkında ''Anayasayı ihlal'', "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'' gibi suçlamaların yer aldığı öğrenildi.

Savcılığın talebini değerlendiren nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, istemi kabul ederek, şüpheli Fuller hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ

Yakalama kararında 15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Graham E. Fuller'in Türkiye'yi terk etmiş olduğunun belirlendiği ve halen yakalanamamış olmasına yönelik vurgu yapıldı.

Daha önce hakkında yakalama kararı verilen eski CIA uzmanı Henri Jak Barkey'in 15-16 Temmuz 2016'da Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıda darbeyi organize edip koordine ettiği ileri sürülmüştü.


Aynı soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanan iş adamı Osman Kavala, Temmuz 2016'da Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıya katıldığı ve darbenin organizatörlerinden olduğu ifade edilen Hanry Jak Barkey, ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz ve eski CHP'li milletvekili Aykan Erdemir gibi bir çok isim yer alıyor.

GRAHAM FULLER KİMDİR? 

Graham E. Fuller CIA'in eski Türkiye ve Ortadoğu İstasyon Şefi olarak görev yaptı. Almanya, Türkiye, Lübnan, Suudi Arabistan, Yemen, Afganistan gibi ülkelerde çalıştı. CIA'de Ulusal İstihbarat Konseyi Başkan Yardımcılığı'ndan emekli oldu. Fuller, ABD hükümetine, milli güvenlik konularıyla ilgili strateji üreten Rand Corporation adlı düşünce kuruluşunda danışman olarak çalıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.