Hava Durumu

Esnaf Kefalet Kooperatifleri 7. Bölge Birliği 50 Yaşında

12.08.1970 tarihinde Ticaret Sicilinde kayıt ve tescil edilen; Bursa, Karacabey, M.K.Paşa, İnegöl, Gemlik, Bilecik ve Kocaeli Esnaf Kefalet Kooperatifleri tarafından kurulan 7. Bölge Birliği, kuruluşunun 50. Yılını Bursa'da Yönetim Kurulu Toplantısında kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Esnaf Kefalet Kooperatifleri 7. Bölge Birliği 50 Yaşında

Bölge Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; Birliğin kuruluşundan sonra Bursa'da, Kocaeli'nde, Bilecik'te, Kütahya ile Yalova İl ve İlçelerindeki diğer Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin ortaklığa kabul edilmesiyle bugün toplam 45 Kooperatife ve onların Ortakları olan Esnaf ve Sanatkârlara hizmet verdiğini ifade etti.

Bölge Birliği Başkanı Bahri ŞARLI; Türkiye'de 32 Bölge Birliğinin bulunduğunu hatırlattı.

7. Bölge Birliğinin kuruluşundan bu güne, hizmeti geçmiş değerli büyüklerimizi minnet ve şükranla andığını, vefat edenlere de Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti.

7. Bölge Birliği çalışmalarının ve başarılarının, Merkez Birliği, Halkbank ve Bakanlık tarafından takdir gördüğünü ve örnek olduğunu ifade eden Şarlı; Başarılarını 2002 yılında aldığı TSE Kalite Belgesi ile taçlandırdığını söyledi.

1970 yılında kurulan Bölge Birliğinin, aynı tarihte Merhum Kasım ÖNADIM tarafından kurulan Merkez Birliği'nin de ilk kurucuları arasında yer aldığını, Kasım ÖNADIM'ı da, Kooperatifler Kanunu, Bağ-kur Kanunu, Çıraklık ve Kalfalık Kanunu gibi Esnaf ve Sanatkârlar için hayati nitelikteki kanunların mimarı olduğunu ifade etti.

7. Bölge Birliğine Bağlı Kooperatiflerin Temmuz 2020 sonu itibarıyla 40.597 Esnaf ve Sanatkâra 3 milyar 606 milyon TL kredi verdiğini, Hükümetimiz tarafından uygulamaya konulan 25.000.-TL kredilerde de 14.598 Esnafa kredi verildiğini ifade etti.

Bahri ŞARLI; kuruluştan sonra Bölge Birliği Başkanlığı görevini Hasan KAMACI, Ahmet GÖRGÜLÜ ve Ali Osman KANTAR'ın yürüttüğünü, kendisinin de 7 Nisan 2000 tarihinden itibaren bu görevi üstlendiğini ifade etti.

ŞARLI; 2003 yılı başından itibaren Genel Başkan Sayın A. Kadir AKGÜL ile beraber Türk Esnaf ve Sanatkarına hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını belirterek, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerin, birbirimize daha fazla destek olmak, daha fazla kenetlenmek suretiyle aşılacağından şüphesi olmadığını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.