Hava Durumu

Esnaf ve sanatkarlara müjde! Kredi maliyeti düşürüldü

Esnaf ve sanatkarların, Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandıkları kredi maliyeti düşürüldü. 7. Bölge Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı ve TESKOMB Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı, bu uygulama ile esnaf ve sanatkarların rahatladığını belirtip, teşekkürlerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Esnaf ve sanatkarlara müjde! Kredi maliyeti düşürüldü

Konuyla ilgili açıklama yapan 7. Bölge Esnaf Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı ve TESKOMB Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı, 06 Ocak 2020 tarihinden sonra kredi kullanacak esnaf ve sanatkârların, faiz oranı yüzde 6'dan yüzde 4,5'a, Bloke Sermaye kesintisinin yüzde 3'ten yüzde 2'ye, Kooperatif masraf karşılığının yüzde 1,5'tan yüzde 1,25'e düşürülerek esnafın rahatlatıldığını belirtti.

Esnaf ve sanatkârların üretim, istihdam ve yarattığı katma değerle ülkenin çok önemli bir kesimi olduğunu ifade eden Şarlı, "Hükümet, Halkbank ve Kooperatiflerimizin; esnaf ve sanatkârlar lehine müştereken fedakârlık yaptı. Aslında esnaf ve sanatkârlar daha fazlasını hak ediyor. Uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şarlı, başta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak olmak üzere, Halkbank Genel Müdürü Osman Aslan'a ve TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül'e teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.