Hava Durumu

Ev hapsindeki ABD konsolosluk çalışanı serbest bırakıldı!

Ev hapsinde bulunan ABD konsolosluk çalışanı Nazmi Mete Cantürk serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ev hapsindeki ABD konsolosluk çalışanı serbest bırakıldı!

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Cantürk hakkında adli kontrol şartı yönünde karar verdi. Eşi Sevim Cantürk ile kızı Kevser İrem Cantürk'ün adli kontrol şartı kaldırıldı.

Duruşmayı ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier ve konsolosluk yetkilileri de takip etti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, ''anayasayı ihlal'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlarından tutuklanan ABD Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un beyanları doğrultusunda ifadeye çağrılan ancak gelmeyen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk'ün 31 Ocak 2018'de savcılığa teslim olduğu ve hakkında ev hapsi kararı verildiği ortaya çıkmıştı.

Şüpheli Cantürk'ün eşi S.C. ve kızı K.İ.C. de 8 Ekim 2017'de gözaltına alınmış ve nöbetçi hakimlikçe "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.