Hava Durumu

Evcil hayvan beslemenin sağlık için 5 faydası!

Evcil hayvanlar tonlarca araştırmaya göre sağlık için mükemmel faydalar sunarlar. İşte o sayısız sağlık faydalarından öne çıkan 5 tanesi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2021 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2021 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Evcil hayvan beslemenin sağlık için 5 faydası!

Evcil hayvanlar harika egzersiz partnerleridir; yaslanıp ağlanabilecek bir omuzdur, yeri geldiğinde çalar saat gibidirler, can yoldaşları ve en önemlisi ailenin en değerli üyeleridir. 

Daha hareketli bir yaşamınız olur

Yorucu hayatın ve sorumlulukların, günümüz dünyasında ne yazık ki egzersiz ve fiziksel aktivitelere yeterli zaman ayırabilmeni engelliyor. Buna karşın, ciddi araştırmalar özellikle köpek sahibi insanların diğer insanlara göre çok daha fazla egzersiz yapabildiğini ortaya koyuyor. National Institutes of Health'in desteklediği ve 2000 köpek sahibi insan üzerinde gerçekleştirilen bir çalışmanın sonuçlarına göre, bu insanların obez olma ihtimalleri oldukça az. Ayrıca bu insanların vücutları, köpek sahibi olmayanlara kıyasla çok daha şekilli.

Daha az stresle yaşarsın

Evcil hayvanların en şirin katkılarından birisi de 7/24 duygu sistemini desteklemeleri. Doğuştan gelen özellikleri sayesinde, onlara ne zaman ihtiyacımız olduğunu gayet iyi bilirler. Bu sayede aidiyet hissin ve kendine güvenin artar. Stresten kaynaklı bozuklukların giderilmesine de yardımcı olurlar. American Journal of Cardiology'nin yürüttüğü bir araştırmaya göre, evcil hayvan sahiplerinin kalpleri stresli durumlara daha kolay adapte olabiliyor.

Kalp sağlığı açısından oldukça yardımcı

Kalbin evcil hayvanları birçok açıdan seviyor. Birçok araştırmaya göre özellikle kedi ve köpek beslemek kalp sağlığını güçlendiriyor. American Heart Association, birçok çalışmayı temel alarak evcil hayvan beslemenin kardiyovasküler hastalık riskini azalttığını vurguluyor. Hatta bazı çalışmalara göre evcil hayvan besleyenlerin kolesterol seviyeleri ve trigliserit seviyeleri de daha düşük. Dahası da var: Kalp rahatsızlıkları çeken evcil hayvan sahibi insanların olası bir kalp krizinde hayatta kalma olasılıkları daha yüksek.

Alerjilere karşı koruma

JAMA'da 2002'de yayımlanmış bir araştırmaya göre erken yaşlarda evcil hayvan beslemek, gelecekte olası alerjilerin oluşma ihtimalini azaltıyor. Özellikle 1 yaşın altındaki çocuklar 2 ya da daha fazla kedi&köpek ile aynı yerde yaşarsa, 6-7 yaşlarına geldiklerinde alerji sahibi olma olasılıkları azalıyor.

Sosyalleşme

Köpeğini parkta gezintiye çıkarman, sandığından daha fazla avantaj sağlıyor. Araştırmalara göre bu gezintiler komşularla ya da diğer köpek besleyen insanlarla olan iletişimini güçlendiriyor ve sosyalleşmene yardımcı oluyor. Applied Developmental Science'da 2014 yılında yayımlanan bir çalışmaya göre, evcil hayvanlarına olan bağlılıkları oldukça güçlü olan genç yetişkinlerin topluluklara ve ilişkilerine bağlılığı daha güçlü oluyor. Başka araştırmalara göre ise sosyal hayatın güçlü oluşu, hayat süresini ve hayat kalitesini artırıyor.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.