Hava Durumu

Evden çalışırken mutlu olmanın 6 yolu!

Pandemi, çoğumuzun alışık olmadığı bir sistemle tanışmamızı sağladı; evden çalışmak. Artık ofise gitmek yerine evdeki masamıza oturuyor, toplantıdan toplantıya koşmak yerine videolu konferanslar arasında geçiş yapıyoruz. Her ne kadar kulağa havalı gelse de, evden çalışmak bazen gerçekten yorucu olabiliyor ve çalışanlar kendini mutsuz hissedebiliyor. Siz de kendini mutsuz hissedenlerden biriyseniz, işte evden çalışırken daha mutlu olmanın yolları...

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2020 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2020 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Evden çalışırken mutlu olmanın 6 yolu!

1- Bırakın içeri güneş girsin

Koronavirüs pandemisi milyonlarca insanın evden çalışma sistemiyle tanışmasını sağladı. İngiltere Kraliyet Mimari Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırmaya göre evden çalışanlar daha fazla stres yaşıyor. Peki evden çalışırken mutlu olmanın yolları var mı? BBC'den David Brown'a göre var.

Öncelikle çalışacağınız ortama güneş ışıklarının girmesine izin vermelisiniz. Çalışma masanızı pencerenin önüne koyabilirsiniz. Çalışma odanızda bulunduracağınız aylar, ışığın daha çok alana yayılmasını sağlayabilir. Güneş ışığı, temiz hava ve doğayla temas, zihin sağlığına her daim iyi gelir.

2- Gürültüyü engelleyin

Gürültülü ortamlar dikkat dağıtıcıdır. Gürültü, insanlarda 'kaç ya da savaş' duygusunu uyandırır. Bu da stresi ve tansiyonu yükseltir. Evde gürültüyü azaltmak için daha hafif mobilyalar tercih edebilir, çalışırken kulaklık kullanabilirsiniz.Günün önemli manşetleri için tıkla

3- Eviniz düzenli olsun

Dağınık ortamda çalışmak dikkatimizi de etkiler. Ortamdaki dağınıklık beyne birbiriyle çelişen uyarıcı sinyaller gönderir ve beyin bu sinyalleri baskılamak için daha fazla çalışır. sonu; yorgun ve mutsuz bir zihin. Bunun çözümü ise ortalığı düzenlemek, etraftaki fazlalıkları kutulara veya çekmecelere kaldırmak.

4- Hareket edin

Masabaşı çalışıyor da olsanız, ofise gittiğiniz zamanlarda otobüs durağına yürüyor ya da öğle arasında yemek yemek için dışarı çıkıyordunuz. Yani hareket ediyordunuz. Evde ise hareket etmek biraz daha zorlaştı. Çalıştığınız zaman diliminde ara sıra ayakta çalışabilirsiniz. Bunun için masanızı ayarlayabilirsiniz.

5- Evinizi yeşillendirin

Doğayla temasın pek çok zihinsel faydası var. Bunlar içinde tansiyonu, anksiyeteyi, stresi ve takıntıları azaltma; dikkat, hafıza ve uykuyu iyileştirme de var. Bu yüzden yaşadığınız alana bitki ve doğa resimleri koymak faydalı olabilir.

6- Sosyal temaslarda bulunun

Pek çoğumuz, sosyal temasımızın tahminimizden büyük bir kısmını, bazen yüzde 80-90'ını iş yerimizde yaşıyoruz. Ancak şu sıralar bu mümkün değil. Ama neyse ki teknoloji yanımızda. Görüntülü ve yazılı sohbetlerle sosyal temasta bulunarak daha motive hissedebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.