Hava Durumu

'EYT'liler çift maaş alacak' iddiası tepki çekti: 'Olacak iş değil, vicdana dokunuyor'

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. TBMM Genel Kurulu 'nda devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan Özgür Özel, hükümetin çift maaş alacaklar diye EYT 'yi çıkarmadığı iddialarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'EYT'liler çift maaş alacak' iddiası tepki çekti: 'Olacak iş değil, vicdana dokunuyor'

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Meclis'te devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların 2020 yılı bütçesi için açıklamalarda söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a tank palet fabrikası ve EYT'liler üzerinden yanıt verdi.

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara verildiğini dile getiren Özel, "Bu millet "yerli, millî", "yerli, millî" deyip yüzde 100 yerli, yüzde 100 millî fabrikayı Katarlılara peşkeş çekerseniz...Birisi çıkıp da televizyonlarda "Cumhurbaşkanım böyle dedi, bana da bir tane deli Trabzonlu buldu. 'Bu işe Katarlıları katmazsan olmaz.' dedim, şeyhi aradı." Böyle özelleştirme de olmaz, böyle tahsis de olmaz, böyle millî duruş da olmaz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, EYT'lilere yönetilen 'çift maaş' eleştirilerine de tepki göstererek, "Ha, bir de şu var Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, meselenin özü şu: İtiraz benden değil, parti devletine ben itiraz ederim ama şahıs devletine, aile devletine AK PARTİ'nin içinden esas itiraz var. Her göreve bir oğul, bir kız, bir damat, öbür damat... Veya içinde bulunduğunuz hâle bakın. Bakın, emeklilikte yaşa takılanlara cevabınız şu: "Çift maaş istiyorlar, olmaz öyle şey." Fahrettin Altun'un evine 5 maaş giriyor kardeşim, 5 maaş: Bir tanesi İletişim Başkanlığından, biri Borsa İstanbul Yönetim Kurulundan; eşi hem Marmara Üniversitesinden hem Türk Hava Yollarından, 5 maaş alıyor. Yiğit Bulut'un kendine 3, eşini Allah biliyor. Cemil Ertem'in kendine 3, Mustafa Akış'ın kendine 3, Metin Kıratlı'nın kendine 3... Ve bu insanlar gidiyorlar, EYT'li önüne çıkıyor, diyor ki: "Ya, bize ne çift maaşı, ben emekli olsam çalışamıyorum, iş bulamıyorum zaten." EYT'ye çift maaş eleştirisi, saraydaki, etrafınızdaki herkese, şahsına 3, eşine 2; 5 tane maaş bağlıyorsunuz, olacak iş değil. Vicdana dokunuyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.