Hava Durumu

Faiz kararının ardından altın fiyatları hareketlendi!

TCMB PPK toplantısında piyasa beklentisine paralel faiz oranında değişikliğe gidilmezken karar sonrası döviz kurunda kısmen geri çekilmeler yaşanmıştı. Bu sabah gram altın 484 lira seviyesinde başlarken dolar/TL yeni güne 8.28 lira seviyesinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2021 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2021 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Faiz kararının ardından altın fiyatları hareketlendi!

İç piyasada gram altın 484 liradan, çeyrek altın 768 liradan, Cumhuriyet altını da 3.159 liradan işlem görüyor. Peki altın ve dolar fiyatlarında yaşanan bu dalgalanma için konunun uzmanları ne diyor? İşte cevabı...

Ahlatcı Yatırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: TCMB haftalık repo oranında değişikliğe gitmedi ve faiz yüzde 19'da  sabit bıraktı. Karar metninde duruşun sürdürüleceği söylense de metin  içerisinde "sıkı" kelimesinin çıkarıldığı görülüyor. Karar sonrası dolarda hafif bir geri çekilme görüldü.

ABD Hazine Bakanı Yellen'in  açıklamalarıyla güçlenen dolar yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Yaşanan gelişmeler çerçevesinde yukarı yönlü hareketin devam etmesi  beklenilen kurda 8,30 ve 8,35 TL direnç seviyeleri önem arz ediyor. Olası satışların görülmesi durumunda ise 8,25 ve 8,22 TL destek  seviyeleri test edilmesi bekleniyor.

EUR/ TRY

TCMB PPK toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gidilmedi. Kararın  ardından kısmen geri çekilmenin görüldüğü gözlense de döviz kuru  üzerinde önemli bir etkisinin olmadığını söyleyebiliriz.

Açıklanan Euro Bölgesi Bileşik PMI verisi 53,8 olarak gerçekleşirken ÜFE aylık  yüzde 1,1 yıllık yüzde 4,3 olarak açıklandı.

Yukarı yönlü hareketine  devam etmesi beklenilen kurda 10,00 ve 10,05 direnç seviyelerinin  takip edilmesi gerekiyor. Olası satış baskısının görülmesi durumunda  ise 9,95 ve 9,90 destek seviyeleri önemini koruyor.

ONS ALTIN 

Ons altında 1800$'ın aşılmasıyla beraber yukarı yönlü hareketin  kuvvetlendiği gözleniyor.  ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in  açıklamalarıyla gelen satıştan hızla toparlandığı görüldü.  Bugün  açıklanacak olan ABD Tarım dışı istihdam Altın için önemini koruyor.

Teknik açıdan incelendiğinde yukarı yönlü hareketin devam etmesi  durumunda 1830 ve 1835$ direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor. Satış baskının görülmesi durumunda ise 1810 ve 1800$ destek seviyeleri  yakından izlenecek.

GRAM ALTIN 

TCMB PPK toplantısında piyasa beklentisine paralel faiz oranında  değişikliğe gidilmezken karar sonrası döviz kurunda kısmen geri çekilmeler yaşandı.

Bugün ABD tarım dışı istihdam verisinin güçlü  gelmesi kurda yukarı yönlü hareket oluşturabilir. Gram altında yukarı  yönlü hareketin devam etmesi durumunda 490 ve 500 TL direnç  seviyelerinin takip edilmesi gerekirken aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda ise 480 ve 475 TL destek seviyeleri aşağı yönlü  hareket için önem arz ediyor.

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın fiyatları analizinde ise şöyle denildi:

Dolar endeksinde yaşana düşüle beraber ons altın kazançlarını 1800  bandı üzerine taşıdı. Teknik açıdan bakıldığında, 100 günlük üssel  hareketli ortalamısını kıran değerli maden 1959-1676 düşüşünün %50.0  fibo bölgesi olan 1819 direnç bandını test ediyor.

Ons altın bu bölge  üzerine de kırması halinde 1835 ve %1851 seviyeleri sonraki direnç  bölgeleri olarak ön plana çıkmakta.

1851 bandı %61.8 fibo bölgesine  alçalan trend çizgisi bölgesine denk gelmesi açısında önemli. Aşağıda  ise 100 günlük ortalama ilk destek bölgesi olarak izlenebilir.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.