Hava Durumu

Fakıbaba'nın bakanlığa giden yolu

Önceki gün yaşanan kabine revizyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik makamını Ahmet Eşref Fakıbaba'ya devretti. 2009 yılında AK Parti'den istifa eden Fakıbaba'nın partiye nasıl geri döndüğünü ve bakanlığa giden yolun nasıl ilmek ilmek işlendiğini yazarımız Cennet Cankılıç bugünkü yazısında anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fakıbaba'nın bakanlığa giden yolu

"Eğer bugün Ahmet Eşref Fakıbaba yeni kabine revizyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev aldıysa, hiç şüphesiz ki ona bu görevi elleriyle teslim eden selefi Faruk Çelik'in sayesindedir.

Şöyle ki;

Ahmet Eşref Fakıbaba Urfa Belediye Başkanı olarak 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den yeniden aday gösterilmemesi üzerine istifa etti.

Çelik, Urfa'yı AK Parti'nin seçim kalesi durumuna getirirken, Fakıbaba ile de iyi ilişkiler kurup, onu partisine geri dönmeye ikna etmeyi başardı. Sadece onu değil, dönemin Başbakanı Erdoğan'ı da yoğun çabaları sonucu ikna etti.

Urfa'da çok sevilen, sayılan Fakıbaba, Erdoğan'ın meşhur "trenden inen bir daha binemez" sözüne rağmen partiye 22 Ocak 2013 tarihinde kesin dönüş yaptı ve AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda parti rozetini Erdoğan'ın elinden aldı"

YAZININ DEVAMI İÇİN  TIKLAYINIZ

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.