Hava Durumu

Fakirin zeytinyağı belediyeden! Mudanya'dan örnek proje...

Mudanya Belediyesi, belediyeye ait arazi ve parklardaki ağaçlarda yetişen zeytinlerden elde ettiği zeytinyağını ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bu toprağın bereketini, bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fakirin zeytinyağı belediyeden! Mudanya'dan örnek proje...

İsmail ARSLAN

Zeytin Dalı Projesi ile sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini ortaya koyan Mudanya Belediyesi; parklarda, yol kenarlarında ve belediyeye ait arazilerde bulunan zeytin ağaçlarını da değerlendiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından toplanan zeytinler, işlenerek zeytinyağına çevriliyor. Elde edilen zeytinyağları ise Zeytin Dalı Ekibi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.  Geçtiğimiz yıl binlerce ağaçtan toplanan zeytinlerden elde edilen 240 kilogram zeytinyağı, 2'şer litrelik şişeler halinde toplam 120 aileye ulaştırıldı.

PROJE BÜYÜYECEK

Zeytin Dalı projesi kapsamında başlattıkları uygulamayı önümüzdeki yıl daha da genişleteceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  "Toprakta kendi kendine yetişen, Mudanya'nın simgesi zeytinlerimiz ziyan olmasın dedik ve topladığımız mahsulleri halkımızla, Mudanyalılarla paylaşalım istedik. Bu toprağın ürünlerini bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'TARIMI KORUDUK'

Mudanya'nın tarımsal değerini korumak için göreve geldikleri günden bu yana bir karış toprağı imara açmadıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, "Mudanya'nın 3 karası dediğimiz Trilye tipi zeytin, siyah incir ve kara üzüm çok önemli tarımsal değerler. Bunları korumaya çalışıyoruz. Bu projemiz ile de hem tarım ürünümüzü tanıtmak hem de toprağın bereketini halkımızla paylaşmayı hedefledik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.