Hava Durumu

Farkında olmadan kilo almanıza neden olan 10 alışkanlık!

Yaptığınız spor, tükettiğiniz sebzeler ve hatta günlük kıyafetleriniz bile fark ettirmeden size kilo aldırabilir. İşte o sebepler...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Farkında olmadan kilo almanıza neden olan 10 alışkanlık!

Kilo vermek için yaptığınız diyetler ve düzenli egzersizler yine de zayıflamanıza yardımcı olmuyor mu? Bu durumda fark etmeden size kilo aldıran bazı alışkanlıklarınız olabilir. 

1- ÇOK FAZLA AVOKADO TÜKETMEK

Avokado, sağlıklı doymamış yağ, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyve. Bu nedenle diyet yapan ya da sağlıklı beslenmek isteyen insanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Ancak avokadonun kalorisi oldukça yüksektir ve bu nedenle fazlası yararlı değildir. Sağlıklı kilo vermek için günde yarım avokado tüketmek yeterli.

2- ÖĞLE YEMEĞİNİ ES GEÇMEK

Zayıflamak isteyen kişiler öğle yemeğini atlayabilir ya da meşgul oldukları için öğle yemeğini önemsemeyebilirler. Yeterli beslenmemek yorgun ve stresli hissetmenize neden olur. Sonrasında ise açlık krizleri gelir. Tüm bunlara ek olarak vücudunuzu yağ yakmaktan alıkoyan hormonal dengesizliklere yol açabilir.

3- DAR PANTOLON GİYMEK

Skinny jean'ler her ne kadar zayıf görünmenize yardımcı olsa da uzun vadede bazı sorunlara yol açabilir. Skinny jeanler, kalçalarınızı ve göbeğinizi sıkarak kasların destek işlevini yerine getirmesini engeller.

Kaslar uzun süre baskı altında kaldıktan sonra gevşer ve sarkık görünmeye başlar.

Bunu önlemek için, daha rahat stillere geçebilir veya bu tür kotları giydikten sonra ayak bileklerinize ve karnınıza düzenli olarak masaj yapabilirsiniz.

4- BADEM SÜTÜ

Laktoz intoleransınız yoksa ya da vegan değilseniz, bitki bazlı sütlere geçiş yapmanız pek de iyi bir fikir olmayabilir.

Süt ürünleri tüketenlerin metabolizması hızlanır ve kalsiyum sayesinde kilo alma olasılığınız da düşer.

5- KARBONHİDRAT VE YAĞLARI İHMAL ETMEK

Fazla protein tüketmek için diğer besinlerden vazgeçmeniz kalp sorunlarına, zayıflamış bağışıklık sistemine ve vitamin eksikliklerine neden olabilir. Ayrıca öğünlerinizde yeterince karbonhidrat ve sağlıklı yağ bulunmaması diyeti dengesizleştirir ve kilo alımına neden olur.

6- VÜCUDUNUZU ZORLARSANIZ...

Düzenli egzersiz sadece zayıflamanızı sağlamaz, aynı zamanda stres seviyelerini de azaltır. Bununla birlikte, egzersizin çok fazlası ters tepebilir ve kortizol seviyenizi yükseltebilir. Bu da vücudunuzun daha fazla yağ depolamasına ve daha fazla acıkmanıza neden olabilir. Haftada yaklaşık 150 dakika orta derecede aerobik aktivite yapmanız ve ana kas gruplarınızın haftada 2 kez çalıştırılması yeterlidir.

7- 'SIFIR ŞEKER' ÜRÜNLERE YÖNELMEK

Yapay tatlandırıcılar kalori azaltmaya yardımcı olsa da uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler. Tatlandırıcılar, yeme ve şeker tüketimini tetikleyebilir.

8- SÜTLÜ KAHVE

Kahvenin kendisi kilonuzu etkilemez ancak sütlü veya kremalı kahveler kilonuzu etkileyebilir. Düzenli olarak sütlü kahve içmek hızlı bir şekilde kilo almanıza neden olur. Bir fincan koyu kahve sadece 4 kaloriyken, bir fincan sütlü kapuçino 110 kaloridir.

9- YETERİNCE MAGNEZYUM ALMAMAK

Magnezyum, sinirler, kaslar ve kalp sağlığı için hayati önem taşımakla kalmaz, aynı zamanda kilo vermemizi de etkileyebilir. Magnezyum eksikliği, kilo vermeyi engelleyebilir. Magnezyum, insülin duyarlılığını ve glikoz kontrolünü iyileştirmeye yardımcı olur. Bitter çikolata, fındık, baklagiller ve yağlı balık, magnezyum seviyesini yükseltmenize yardımcı olabilir.

10- DOĞAL ŞEKERE YÜKLENMEK

Akçaağaç şurubu veya bal gibi doğal maddeler de şeker içeriyor. Diyetinizden tamamen çıkarmadan, öğünlerinize doğru miktarda doğal şeker ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.