Hava Durumu

Fatih Altaylı: Albayrak, istifasının kabul görmemesini istiyordu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Berat Albayrak'ın beklentisinin istifanın kabul edilmemesi yönünde olduğunu öne sürdü. Altaylı, Albayrak'ın yakın çevresini devreye sokarak 'istifasının Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesinin ülke yararına olacağı' şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını da iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fatih Altaylı: Albayrak, istifasının kabul görmemesini istiyordu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın istifasının kabul görmemesini beklediğini ileri sürdü.

"Berat Albayrak'ın 'hayli sorunlu' bir istifa metni ile görevi bırakması ile birlikte başlayan ya da bir kısım medyada başlayamayan tartışmalar dün gece itibarıyla son buldu. İletişim Başkanlığı gece yaptığı bir açıklama ile 'Albayrak'ın görevden af talebinin' kabul edildiğini açıkladı" diyen Altaylı, şunları yazdı:

"Albayrak'ın 'Görevden af' istemediği aşikarken, Cumhurbaşkanlığı'nın 'Affetmesi' garip bulundu ama Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yakın kaynaklar 'Bu daha çok aile içi bir metin' diyerek meseleye farklı baktılar. Alışılmışın aksine, görevden ayrılan Bakan'a bir teşekkür bile yer almaması Cumhurbaşkanlığı açıklamasının aslında hayli sert ve kırgın bir ton içerdiğini de gösteriyor."

Altaylı, "Öğrenebildiğim detaylardan biri, Berat Albayrak'ın istifasının kabul görmemesini istediği. Bu yüzden de kendisine ya da yakın herkesi devreye sokarak istifasının 'Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesinin ülke yararına olacağı' konusunda bir kamuoyu, bir genel fikir oluşturulmasına çabaladığı" diye yazdı. 

'Cumhurbaşkanı için de 'sürpriz' olmuş'

"Ancak istifa biçiminin ve öncesinde olan bazı olayların yarattığı kırgınlık ve hayal kırıklığının büyük nedeniyle bu çaba sonuçsuz kalmış," diyen Altaylı, "Ama yine de Albayrak'ın bir şekilde Cumhurbaşkanı'nın yanında tutulacağı ve çok da uzağa itilmeyeceği söyleniyor. Ama şurası kesin ki, istifa Cumhurbaşkanı için de 'sürpriz' olmuş." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.