Hava Durumu

Fatih Sultan Mehmet portresine 'sahte' soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen haziran ayında Christie's Müzayede Evi'nin düzenlediği müzayededen alınan 540 yıllık Fatih Sultan Mehmet portresinin sahte olduğu iddia edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tablo sahte diye soruşturma başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Fıkra gibi bir durum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fatih Sultan Mehmet portresine 'sahte' soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haziran ayında İngiltere'nin National Gallery'de sergilediği Fatih Sultan Mehmet portresini katıldığı müzayedede satın almıştı. Tabloya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla 7 milyon 923 bin lira ödenmişti.

Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara 18 aylık görev süresince yaptıklarının hesabını vermek için düzenlediği toplantıda şoke eden bir gelişmeyi açıkladı:

"Biz, kamu yönetiminde halka hesap vermeyi onur kabul eden bir anlayışı temsil ediyoruz. Çünkü biz, halka hesap vermeyi unutanların, bir süre sonra kirlendiklerini ve geçici sürelerle geldikleri koltuklara yapışmak için olmadık işlere giriştiklerini iyi biliyoruz. Bellini atölyesine ait olan Fatih Sultan Han'ın tablosuyla ilgili, 'sahte' diye bir soruşturma düzeni başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Bu kıskanılacak bir şey değil. Tabloyu bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Garip bir muameleye tabii tutuldu arkadaşlarımız. Cevaplar veriliyor. Bu trajikomik, fıkra gibi bir durum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.