Hava Durumu

Faturaları düşürecek yöntem

Türkiye'de sanayiden sonra enerjinin en çok tüketildiği yerin ev olduğunu belirten Enerji Verimliliği Derneği İstanbul Şube Başkanı Mazlum, küçük tedbirlerle kış döneminde ısınmaya bağlı yükselen fatura giderlerinin düşmesinin sağlanacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Faturaları düşürecek yöntem

Bir evin aylık masrafları içinde elektrik, su ve doğalgaz faturaları bütçenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Havaların soğumasıyla da kombinin petek ayarı ve elektrikli ısıtıcılar çalışırken, enerji faturaları daha da kabarıyor. Evde alınabilecek küçük tedbirler ve pratik çözümlerle enerjide tasarruf yaparak, faturaları indirmek mümkün. Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) İstanbul Şube Başkanı Rasim Mazlum, Türkiye'de sanayiden sonra enerjinin en çok tüketildiği yerin ev olduğunu, bu nedenle evde tasarruf işinin kadınlara düştüğünü söyledi.

KÜÇÜK TEDBİRLER

Mazlum, kadınların yaşamlarını en çok geçirdiği mutfakta elektronik aletlerle ilgili alınabilecek küçük önlemlerin enerjide tasarruf sağlayacağını belirterek, "Mutfakta yapılan tasarruf bir yıl içerisinde çeyrek ile yarım altın arasında bir getiri sağlar. Küçük tedbirler alarak, bir yılda en az bir çeyrek altın alabilecek kadar kar edilebilir. Özellikle ev hanımlarına bu tasarruf refleksinin kazandırılması çok önemli. Kadınların hepsi birer ekonomist, aile bütçesini düşünüyorlar" dedi.

PRİZDE BIRAKMAYIN

Prize takılı cihazların enerji kullanmaya devam ettiğini belirten Mazlum, fırın örneğini verdi. Mazlum, "Kadınların önceden fırını ısıtma alışkanlığı var. Eğer zorunluluk yoksa ısıtmamak lazım. Bu şekilde ciddi enerji kaybı oluyor. Süre sonuna gelene kadar da beklememek, bir iki dakika önce fırını kapatmak gerekir. Çünkü bu sürede ciddi enerji sarfiyatı oluyor. Pişme süresinde de fırının açılıp kapanmaması da ciddi tasarruf sağlar. Ürünü koyarken fırını yakın" diye konuştu.

NELER YAPILMALI?

Kış döneminde de ısınma giderlerinin artmaması için alınabilecek önlemleri sıralayan Mazlum, "Elektrikli ısıtıcı kullanılıyorsa, gün içinde evde bulunulmadığı zaman radyatörü kısık ayara getirmek lazım. Merkezi sistemli ısıtmalarda da gün içerisinde ısıtma durduruluyor, akşam ve sabah erken ısıtma yapılarak ciddi tasarruf sağlıyor. Kombiyi de tamamen kapatmamak lazım. Kombiyi minimize edilmiş ayarda bırakmanız tasarruf açısından önemli. Evde alınabilecek bu önlemler hem kendi cebiniz hem ülke hem de dünya için önemli" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.