Hava Durumu

'Fenerbahçe Token' 30 saniyede 15 milyon TL kazandırdı!

Fenerbahçe Spor Kulübü, dijital dönüşüm projeleri kapsamında yepyeni bir adım daha attı. Lansman sonrası satışa sunulan Fenerbahçe Token, yoğun ilgiyle karşılaştı ve 30 TL'den satılan tokenlar 30 saniyede tükendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2021 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Fenerbahçe Token' 30 saniyede 15 milyon TL kazandırdı!

Fenerbahçe ve Paribu işbirliğinde hayata geçirilen 'Fenerbahçe Token'in lansmanı yapıldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Paribu CEO'su Yasin Oral katıldığı basın toplantısında Fenerbahçe Token'ı anlattı.

Ön satış işlemlerinin basın toplantısı sürerken başlatıldığı tokene yoğun ilgi gösterildi. 30 TL'den satışa sunulan seçenek 2 'nin 30 saniye tükendiği belirtildi. Sarı lacivertli kulüp sadece 30 saniyede 15 milyon TL kazandı.

Fenerbahçe Token, piyasaya 2 seçenek halinde sunuldu. 1 FB Token'ın 15 TL olarak satışa sunalacağı seçenekte 9 ay boyunca transfer ve satış işlemi yapılamazken, tokenlar işleme 15 Mayıs 2022'de açılacak. İkinci seçenekte ise 1 FB Token 30 TL'den satışa sunulacak ve FB/TL markette açıldığı anda işleme konulabilecek.

Fenerbahçe Token'ın maksimum arzı 190.700.000 FB olacak.

30 SANİYEDE TÜKENDİ

Paribu CEO'su Yasin Oral, "Bu arada Seçenek 2, 30 saniyede tükenmiş" derken, Başkan Ali Koç bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve "Nasıl olur ya! Haksızlık, daha biz alamadık" diye tepki gösterdi. Kısa bir süre sonra tekrar söz alan Oral, "Seçenek 1 de bitmek üzereymiş. Sanırım basın toplantısı bitmeden hepsi bitecek" ifadelerini kullanırken Başkan Ali Koç "Ciddi misin?" karşılığını verdi.

Başkan Koç, "Tabii burdan elde edeceğimiz gelirin 3'te 1'i mevzuat gereği harcama limitlerine pozitif etki yapacaktır. Hayalimiz ilerde maaş bütçelerinin bir kısmını tokenlarla karşılamak" diyerek Fenerbahçe Token'den elde edilecek gelirlerin transfer limitlerine yansıyabileceğini söyledi.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Fenerbahçe Futbol AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yapılan açıklamada, "Paribu Teknoloji AŞ (Paribu) iştiraki olan Stoken Finansal Teknolojiler AŞ (Stoken) ile marka kullanım hakkı karşılığında blok zinciri teknolojisine dayanan bir kripto varlık üretilmesi ve üretilen kripto varlığın satılması ile ilgili olarak Taraftar Token Üretim ve İşbirliği Sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme gereğince Paribu veya Stoken tarafından toplam 175 milyon TL tutarında asgari hasılat taahhüt edilmiştir. Kripto varlık satışından elde edilecek toplam hasılat, Şirketimiz ile hakim ortağı arasındaki Lisans Kiralama Sözleşmesi uyarınca fatura edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.