Hava Durumu

Fenerbahçe yeniden zirvenin sahibi

Süper Lig 25. hafta karşılaşmasında Fatih Karagümrük'e konuk olan Fenerbahçe, Mesut Özil'in ilk kez 11'de sahaya çıktığı maçı 2-1 kazandı. Karagümrük'ün 4 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, Fenerbahçe zirve yarışında haftayı kayıpsız atlattı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fenerbahçe yeniden zirvenin sahibi

Süper Lig'deki 9 maçlık yenilmezlik serisi Galatasaray mağlubiyeti ile son bulan ve Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e elenen Fenerbahçe, ligin 25. haftasında Karagümrük'e konuk oldu.

Oyunun genelinde Fenerbahçe topa hakim olan taraftı. Mesut Özil'in ilk kez 11'de çıktığı maçta, sarı lacivertliler ilk yarıda pas konusunda seviye atladı. Maçın 19. dakikasında Mame Thiam'ın, 53. dakikasında Enner Valencia'nın attığı gollerle 2-0 üstünlüğü ele geçiren sarı lacivertliler, ikinci golden sonra savunmaya çekildi.

Farkı azaltmak için çabalayan Karagümrük, 67'de Fabio Borini'nin şık golüyle skoru 2-1 yaptı. Dakika 75'te Bertolacci'nin attığı gol ise 'VAR' kararıyla ofsayt olduğu gerekesiyle iptal edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe iki maç sonra yeniden galip geldi ve puanını 51 yaparak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Karagümrük ise, 37 puanda kaldı. Karagümrük 26. haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya konuk olacak. Sarı lacivertliler ise, sahasında Göztepe'yi ağırlayacak.

Mesut ortaladı ilk şut gol oldu

Fatih Karagümrük karşısında oyunun hakimi olan Fenerbahçe, net pozisyon bulmakta zorlandığı dakikalarda duran top organizasyonu sonrası Mame Thiam'ın golüyle öne geçti. Mesut Özil'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmanın uzaklaştırmak istediği top Atila Szalai'ye çarptı. Macar savunmacıya çarpan ve altıpas üzerine düşen topu Mame Thiam ağlarla buluşturdu. Bu gol aynı zamanda Fenerbahçe'nin maçtaki ilk şutuydu. Golden kısa süre önce Fatih Karagümrük'ün Kemal Ademi ile yakaladığı net fırsatta kalesini kapatan Altay Bayındır ise kritik bir kurtarışa imza attı. Dakikalar 39'u gösterirken Mesut Özil'in savunmaya çarpan şutu yine önünde bulan Thiam, bu kez topu ağlara gönderemedi ve kaleci Aykut çizgi üzerindeki müdahalesiyle gole engel oldu.

ʻAltay kurtarıyor, Fenerbahçe atıyor

Karagümrük'ün organize hücum geliştirme sorunu ikinci yarıda da devam ederken Fenerbahçe kontrataktan ikinci golü buldu. Ozan Tufan orta sahada topu kaptıktan sonra hızla hücuma kalktı. Ozan Tufan'ın ara pasına iyi hareketlenen Enner Valencia, kaleci Aykut'un üzerinden şık bir aşırtmayla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golden sonra ise Altay Bayındır şov vardı. Dakika 57'de Ndao ile karşı karşıya kalan genç file bekçisi ayaklarıyla gole izin vermezken, 2 dakika sonra Thiam'ın ters kafa vuruşunda iyi bir refleksle topun ağlarla buluşmasına engel oldu.

Borini'den enfes vuruş ve gol!

İkinci golden sonra da baskılı futbolunu sürdüren ancak Altay Bayındır engeline takılan Karagümrük, Fabio Borini'nin ceza sahası dışından muhteşem vuruşuyla farkı 1'e indirdi. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Borini, bekletmeden uzak köşeye yaptığı vuruşla kaleci Altay'ı mağlup etti. Dakilalar 75'i gösterirken Bertolacci ile beraberlik golünü bulan Karagümrük, 'VAR ' uyarısıyla yıkıldı. Yapılan kontrolde golden önce ofsayt olduğu tespit edilince gol geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda iki takım da gol fırsatlarını değerlendiremeyince Fenerbahçe 2-1 galip geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.