Hava Durumu

Ferzan Özpetek'in yeni filmi İtalya yolcusu!

Ferzan Özpetek'in 13'üncü filmi "Şans Tanrıçası" aralık ayında İtalya'da vizyona girmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ferzan Özpetek'in yeni filmi İtalya yolcusu!

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek, 13'üncü uzun metrajlı filmi "Şans Tanrıçası"nın (La Dea Fortuna) İtalya için "iddialı" denilebilecek bir tarihte gösterime gireceğini söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabına önceki gün ilk kez yeni filminin kısa tanıtım videosunu paylaşan Özpetek, takipçileri arasında heyecan yarattı. Tanıtım videosunda, yeni filmin İtalya'da vizyona giriş tarihinin 19 Aralık olduğu duyuruldu.

Daha önce kasım sonunda İtalya'da vizyona gireceği açıklanan ancak filmin dağıtımını üstlenen Warner Bros'un, "Şans Tanrıçası"nı beğendiği ve izledikten sonra karar değiştirerek diğer iddialı yapımların da gösterime gireceği 19 Aralık tarihini belirlediği öğrenildi.

Yönetmenlik kariyerinde 13'üncü uzun metrajlı filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Özpetek yaptığı açıklamada, "Şans Tanrıçası"nın 19 Aralık'ta gösterilmesiyle ilişkin, "Diğer önemli filmlerin de vizyona girdiği iddialı bir dönemde gösterime giriyor." dedi.

Başrollerinde Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo ve Serra Yılmaz'ın yer aldığı bu filminde ortaya çıkan işten son derece tatmin olduğunu belirten Özpetek, son filmini, "duygu yüklü" şeklinde nitelendirerek sinemaseverlere ufak bir de ipucu verdi.

Tanıtım videosunda Türkçe şarkı sürprizi

Ferzan Özpetek, Instagram'da paylaştığı tanıtım videosunda, Türk hayranlarının hemen dikkatini çeken Türkçe şarkı sürprizine de değindi.

Filmlerinde Sezen Aksu şarkılarına yer vermesiyle bilinen ünlü yönetmen, Şans Tanrıçası'nın ilk tanıtım videosunda da Sezen Aksu'nun seslendirdiği "Aldatıldık" bestesini kullandı.

Yönetmen Özpetek, "Bu şarkıyı Sezen Aksu'dan dinleyince çok beğenip aldım. Çok da iyi gidiyor. Gelen yorumları okuduğumda İtalya'da da çok beğenildiğini söyleyebilirim. Bizim Sezen ile yıllardır çok güzel iletişimimiz var. Böyle bir şey daha önce hiç olmadı. Bir filmimin tanıtımında ilk kez Türkçe şarkı oluyor. Filmde dört tane şarkı var, biri Sezen'in." diye konuştu.

Özpetek, "Şans Tanrıçası"nın Türkiye'de ne zaman gösterime gireceğine dair henüz belli bir takvimin olmadığını da sözlerine ekledi.

Ferzan Özpetek kimdir?

Ferzan Özpetek (d. 3 Şubat 1959; Kadıköy, İstanbul), Türk asıllı İtalyan yönetmen, senarist, yazar.

3 Şubat 1959'da İstanbul'da dünyaya gelen yönetmen, 1976 yılında gittiği İtalya'da önce Perugia Yabancılar Üniversitesi'ne giderek bir yıl boyunca İtalyanca öğrenen yönetmen daha sonra sinema eğitimi almak için Roma La Sapienza Üniversitesi'e geçiş yaptı. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra sanat tarihi, kostüm ve tiyatro yönetmenliği eğitimi için Accademia Navona ve Accademia d'Arte Drammatica okullarına giderek Silvio D'Amico'dan dersler almıştır.

Bu dönemde Julien Beck ile The Living Teather'ın Avrupa turnesinde çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1982 yılında Scusate il Ritardo filminde Massimo Troisi'nin, daha sonra sokak sanatçısı rolüyle de ilk oyunculuk deneyimini yaşadığı Son Contento filminde Maurizio Ponzi'nin yönetmen yardımcılığını üstlendi. Ferzan Özpetek, yönetmen yardımcısı olarak yaklaşık 15 yıl, Ricky Tognazzi, Lamberto Bava, Francesco Nuti, Sergio Citti, Giovanni Veronesi ve Marco Risi gibi farklı yönetmenlerle çalıştı.

Amerikalı şarkıcı Madonna, bir televizyon programına verdiği röportajda Ferzan Özpetek'in "bir dahi" olduğunu belirtti.[4] Özpetek, 2009 yılında çektiği Serseri Mayınlar isimli filminin Los Angeles Film Festivali açılışındaki gösteriminden sonra John Travolta, Andy Garcia gibi isimlerden de tebrik almıştır.

Ferzan Özpetek, 2005 yılında gerçekleştirilen 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, oyuncular Hülya Koçyiğit, Zuhal Olcay, Aytaç Arman, Kenan Işık ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın bulunduğu kurula jüri başkanlığı yapmıştır.2007 yılında ise 75. Venedik Film Festivali'nde jüri üyeliği yapmıştır.

Ferzan Özpetek, 2001 yılından itibaren birlikte olduğu sevgilisi Simone Pontesilli ile İtalya'da eşcinsel birlikteliklerin hukuki olarak tanınmasını sağlayan medeni birliktelik yasasının Mayıs 2016 tarihinde mecliste kabul edilmesinden sonra evlendi.Özpetek, son kitabı Sen Benim Hayatımsın'ı Simone Pontesilli'ye adamıştı

Filmografi
1997 Hamam
1999 Harem Suare
2000 Cahil Periler
2002 Karşı Pencere
2005 Kutsal Yürek
2007 Bir Ömür Yetmez
2008 Mükemmel Bir Gün
2010 Serseri Mayınlar
2012 Şahane Misafir
2014 Kemerlerinizi Bağlayın
2017 İstanbul Kırmızısı
2018 Napoli Velata

Ödülleri
1997 - 34. Altın Portakal Film Festivali, Hamam, En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Müzik
1998 - 17. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Hamam, En İyi Yönetmen
2003 - Karlovi Vary Festivali, Karşı Pencere - La Finestra di Fronte, En İyi Film, En İyi Yönetmen
2004 - 25. Seattle Film Festivali, Karşı Pencere - La Finestra di Fronte, En İyi Film
2004 - 31. Flanders Uluslararası Film Festivali, Karşı Pencere - La Finestra di Fronte, Canvas Halk Ödülü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.