Hava Durumu

Filistin liderine baskı

Dış politikada izlediği hırçın politikayla bilinen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistin sorununa da müdahil oldu. Prens Selman'ın, Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas'a "ABD'nin hazırladığı Orta Doğu barış planını kabul et" şeklinde baskısı yaptığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Filistin liderine baskı

İngiliz The Times gazetesi, Suudi Arabiszan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Filistin lideri Mahmud Abbas'a Orta Doğu barış planı konusunda baskı yaptığını öne sürdü.  The Times gazetesi haberinde hem Filistin lideri Mahmud Abbas'ın hem ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in son dönemde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yaptığı ziyaretleri hatırlattı.  Gazeteye göre, Filistin lideri Abbas'ın Riyad temasları sırasında Kushner öncülüğünde hazırlanan Orta Doğu barış planı gündeme geldi.

YA DA İSTİFA ET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Abbas'a "Trump planı açıkladığında ABD'liler ne önerirse kabul et ya da istifanı ver" dediği öne sürüldü. İngiliz The Times gazetesi, Kushner'in ekim ayı sonunda Riyad'a yaptığı sürpriz ziyarete dair de ayrıntılara da yer verdi.

PLAN NE?

Kushner ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasındaki görüşmenin gece geç saatlere kadar devam ettiğini yazan gazete, iki ismin Orta doğu barış planı üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Gazeteye göre plan 2018'in ilk aylarında açıklanabilir. Times'a göre barış planının hayata geçmesindeki temel amaçlardan biri de, İsrail'le birlikte İran'a karşı daha iyi bir koordinasyon sağlamak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.