Hava Durumu

Finansal Fair Play raporları açıklandı!

UEFA son 2 yıla ait Finansal Fair Play raporunu yayınlarken Beşiktaş'a para cezası kesildi, Fenerbahçe ve Trabzonspor yargısal birime sevk edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Finansal Fair Play raporları açıklandı!

Avrupa futbolunda mali kurallar çerçevesinde son iki sezonun toplam bilançosu ve buna dair detayların yer aldığı UEFA Finansal Fair Play 2019 Raporu yayınlandı. Finansal Fair Play İnceleme Birimi, 2017-19 döneminde 6 kulüpten, daha önce ilettiği gelir-gider dengesi bilgilerini düzeltmesini istedi. UEFA'nın açıkladığı listede Maccabi, Inter, Milan, Roma, Rubin Kazan, Galatasaray ve Fenerbahçe yer aldı.

GALATASARAY YAPILANDIRDI

Raporda borçları nedeniyle 9 kulübe çeşitli cezalar verildi. Bu dokuz ekip içerisinde Türkiye'den de Beşiktaş yer aldı. Siyah Beyazlıların kendisine verilen süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmediğine dikkat çekilerek 100 bin avro para cezasına çarptırıldığı bilgisi paylaşıldı. Yürütülen soruşturmalar sonucunda finansal fair play şef müfettişi tarafından, 5 kulüple yapılandırma anlaşması yapılmasına karar verildiği, bunlardan birinin Galatasaray olduğu duyuruldu. Anlaşmaya imza atan diğer dört kulüp ise Maccabi, Kairat, Cluj ve Marsilya oldu.

BEŞİKTAŞ ÇIKTI

Raporun kulüplerle yapılan yapılandırma anlaşmalarının değerlendirilmesi başlıklı bölümünde 5 ekiple yapılan anlaşmanın ayrıntılarına yer verildi. Galatasaray ile yapılan anlaşmada finansal katkılar 15 milyon avro olarak belirlenirken bu rakam beş kulüp arasında en yüksek bedel  oldu. Beşiktaş'ın ise geride kalan iki yılda, gerekliliklerini yerine getirerek yapılandırma anlaşmasından çıkan 8 kulüpten biri olduğu bilgisi paylaşıldı.

2 TÜRK İHLAL ETTİ

UEFA Raporu'na göre son iki yılda finansal fair play yapılandırma anlaşmasını ihlal eden üç kulüp oldu, bunlardan ikisi Türkiye'den çıktı. Rus ekibi Rubin Kazan'ın yanı sıra Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da yaptıkları anlaşmaları ihlal ettikleri ve bunların yargısal birime sevk edildikleri vurgulandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.