Hava Durumu

First Lady'den Biden'a 'fırça!'

ABD lideri Air Force One uçağını beklerken olanlar oldu, uluslararası haber ajanslarının foto muhabirleri peş peşe deklanşöre bastı. Askerlere hitap eden First Lady Jill Biden ise arkasında duran kocasına çıkışınca ABD lideri selam verdi!

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2021 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2021 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
First Lady'den Biden'a 'fırça!'

ABD lideri Joe Biden'ın ilk yurt dışı turu olağanüstü olaylarla başladı. Biden'ın boynuna konan ağustos böceği fazlasıyla konuşuldu ancak First Lady Jill Biden'ın kameralar önünde sarfettiği cümle her şeyin önüne geçti.

Tüm dünya ve Türkiye'nin gözünü çevirdiği uçuştan önce ABD lideri Joe Biden Andrew Hava Üssü'ne helikopterle geldi ve Air Force One uçağını beklemeye başladı.

Biden, Twitter'dan "Başkanlığımın ilk yurtdışı gezisi için bugün İngiltere ve Avrupa'ya gidiyorum. Demokrasilerin bu yeni çağın zorluklarını karşılamak için bir araya gelebileceğini biliyorum, bu hafta Avrupa'da bunu kanıtlama şansımız var" mesajını paylaştı.

İlk yurt dışı gezisi öncesinde ABD Başkanı, ülkeyi istila edilen ağustos böceklerinin saldırısından nasibini aldı. Ağustos bölceklerinden biri, Andrews Hava Üssü'nden ayrılırken Biden'ın boynuna kondu.

Boynuna konan bir ağustosböceğini eliyle savuran Biden, Air Force One'da kendisiyle seyahat edecek gazetecilere, "Ağustos böceklerine dikkat edin" dedi ve ekledi: "Bir tanesi şimdi üzerime kondu!"

Uluslararası haber ajansları Associated Press (AP) ve Reuters muhabirleri, Biden'ın ağustos böceği ile mücadelesini kare kare yakalamayı başardı ve fotoğrafları dünyaya servis etti.

ASKERLERİ ARKASINA ALIP PUTİN'E MESAJ VERDİ 

Başkan Joe Biden'ı taşıyan uçak G7 Zirvesi için İngiltere'deki Mildenhall Askeri Üssü'ne iniş yaptı. Biden, Avrupa gezisinin ilk durağı olan Suffolk kentindeki üste Amerikan askerleri ve ailelerinden oluşan kalabalığa seslendi.

Biden, Avrupa gezisi kapsamında yüz yüze görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Rus hükümetinin 'zararlı faaliyetler' yapması durumunda Washington'un 'sağlam ve anlamlı' yanıt vereceği uyarısında bulundu.

ABD lideri, Avrupa'daki temaslarının her noktasında "ABD'nin geri döndüğünü ve dünya demokrasilerinin en çetin zorluklar ve gelecekleri için en önemli meselelerin üstesinden gelmede birlikte hareket edeceğini açıkça belirteceğini" söyledi.

Rusya lideri Putin'le randevusunu hatırlatan Biden, "Ona bilmesini istediğim şeyleri söyleyeceğim" deyip ekledi: "ABD, Rusya ile istikrarlı ve öngörülebilir bir ilişki istiyor. Ancak Rus hükümeti zararlı faaliyetlerde bulunursa ABD'nin sağlam ve anlamlı bir şekilde yanıt vereceği konusunda nettim, bunu zaten gösterdik.

ABD, Avrupa ve başka yerlerde demokrasilerin egemenliğini ihlal etmenin sonuçları olacağını ileteceğim. Washington'un transatlantik ittifaka bağlılığı ise 'kaya gibi sağlam'."

ABD Başkanı'ndan önce kürsüye çıkan First Lady Jill Biden ise, askerlere hitap ederken hemen arkasında duran kocasını kameralar önünde 'fırçaladı'. Konuşma başlarken, Joe Biden'ın askerlerle halen iletişim halindeydi.

Bunun üzerine First Lady arkasına dönüp baktı ve 'Joe dikkat et' dedi. First Lady'nin şakasının ardından kalabalıktan gülüşmeler duyuldu ve ABD Başkanı Biden'ın asker selamı verdiği görüldü.

BEYAZ SARAY'DAN ERDOĞAN AÇIKLAMASI 

ABD lideri Biden, NATO zirvesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelecek. 14 Haziran'daki görüşme öncesi Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı.

Gazetecilerin soruların yanıtlayan Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, "Bu ilişki, yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini hissettiğimiz alanların ve fırsatların olduğu, aynı zamanda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız alanların da olduğu bir NATO ortağıyla olan ilişki" cümlesini kurup devam etti:

"Bu, Başkan Biden'ın, ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi öncelik edinmenin önemli olduğunu hissettiği yüz yüze diplomasiye sahip olmak için bir fırsat. Küresel toplumu etkileyen bölgesel güvenlik konularını görüşeceklerine eminim, aynı şekilde Covid-19 ve ekonomi de konular dahilinde olacaktır. Görüşme zamanı yaklaştıkça elimizde daha çok detay olacaktır."

ABD Başkanı Biden, bugün İngiltere'de Başbakan Boris Johnson ve Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek. 11-13 Haziran tarihleri arasında G7 Zirvesi'ne katılacak Biden, ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçecek.

14 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nden sonra ise 15 Haziran'da ABD-AB Zirvesi var. 16 Haziran'da ise İsviçre'nin Cenevre kentinde Biden-Putin randevusu gerçekleşecek.

GAZETECİLERİN UÇAĞI 7 SAAT RÖTAR YAPTI 

Başkan Biden'a eşlik eden gazetecilerin uçağı da, yüksek sesle öten ağustos böceklerinin istilası nedeniyle yedi saat geç kalkış yaptı. Böceklerin uçağın motoruna girmesi, uzun süren rötarı başlattı.

Brood X (Onuncu Tür) olarak adlandırılan böceklerin basın mensuplarını taşıyan uçağının mekaniğini nasıl bozduğu belli değil. Hava durumu ve mürettebatın dinlenme takvimi de uçuşun gecikmesine etkili oldu.

Nihayetinde, Washington DC yakınlarındaki Dulles Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışa hazırlanan uçak başka bir uçakla değiştirildi ve yedi saatlik rötarın ardından sabaha karşı 04.00'te havalandı.

AP Beyaz Saray muhabiri Jonathan Lemire, "Biden'ın ziyareti öncesi Dulles'ten Avrupa'ya gidecek Beyaz Saray muhabirlerini taşıyan uçak saatlerce rötar yaptı. Nedeni ise ağustos böceklerinin yol açtığı mekanik sorunlar. Evet ağustos böcekleri" tweetini attı.

17 yıl sonra çiftleşmek için yeraltından çıkan ve 'cicada' olarak bilinen trilyonlarca ağustos böceğinin istilası, başkent Washington dahil ülkenin doğusunda birçok yerde devam ediyor.

Böcekler 13 ila 17 yıl arayla, topraktan çıkıyor ve ağaçlar, binalar ve hatta yolları kaplıyor. Uzmanlar, çiftleşme sürecinde öten bu böceklerin diğer seslere de yöneldiğini, bu yüzden uçağın etrafını sarmış olabileceklerini söylüyor.

ABD LİDERLERİNİN HAŞERELERLE İMTİHANLARI 

Gür sesiyle tanınan eski Başkan Theodore Roosevelt, 1902 yılında Arlington Ulusal Mezarlığı'nda bir konuşması sırasında, etraftaki ağustos böceklerinin gürültüsü nedeniyle sesini duyurmakta oldukça zorlanmıştı.

Başkan Ronald Reagan da 1987 yılında bir radyo programında yaptığı konuşmada, başkent Washington'un ağustos böcekleri tarafından ele geçirildiğini söyleyerek bu böcekleri 'Koca müsrifler' olarak tanımlamıştı. Reagan konuşmasında, "Sanırım 'cicada'lar yeniden yeraltına döndüğünde her şeyin daha hoş olacağına neredeyse herkes katılıyordur" demişti.

2004 yılında bir kampanya reklamında Cumhuriyetçiler, dönemin Demokrat başkan adayı John Kerry'yi 'Bir süre sonra ortadan yok olan gürültülü ağustos böceklerine' benzetmişti. Eski başkanların bu tür temasları ağustos böcekleriyle de sınırlı kalmadı.

George W. Bush, Barack Obama ve Donald Trump'ın görev dönemlerinde Beyaz Saray pek çok kez kara sineklerin akınına maruz kaldı. Hatta eski Başkan Yardımcısı Mike Pence'in geçen yıl canlı yayınlanan bir tartışma programında başına sinek konduğu anın görüntüleri sosyal medyada sık sık paylaşılmıştı.

Sekiz yıl ABD'yi yöneten Barack Obama'nın bir röportaj sırasında etrafında dolanan bir kara sineğe, eline konduğu anda diğer eliyle vurduğu anın görüntüleri de uzun süre akıllarda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.