Hava Durumu

Fıstık ezmesi yemek zayıflatır mı?

Kahvaltıların en sevilen ürünü fıstık ezmesinin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Fıstık ezmesi, lezzetli olmasının yanı sıra kilo vermeye de yardımcı oluyor! Peki bunu nasıl başarıyor? Gelin birlikte öğrenelim...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2021 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2021 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fıstık ezmesi yemek zayıflatır mı?

Pembenar'da yer alan habere göre, birçok çalışma yer fıstığı ve diğer fındık türlerini yemenin insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Bunun ana nedeni, yer fıstığının tokluk hissini artırması. 2018'de yayınlanan bir çalışma, fındık, fıstık ve badem gibi yiyeceklerin obez olma riskini azaltabileceğini ortaya koydu.

YÜKSEK PROTEİNLİ ATIŞTIRMALIK

Yer fıstığı yüksek protein, yağ ve lif içeriği sayesinde sporcuların ve sağlıklı beslenenlerin favori yiyecekleri arasında yer alıyor.

Fıstık ezmesi geçmişte yüksek kalorili ve sağlıksız bir yiyecek olarak değerlendiriliyordu.

Son yıllarda ise kendinizi tok hissetmenizi sağlayan ve egzersiz sonrası için harika olan yüksek proteinli bir atıştırmalık olarak kabul edildi.

Kuruyemişlerin obezite, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet gibi çeşitli hastalıkların riskini azaltabileceği de öne sürülüyor.

ŞEKERSİZ OLANI TERCİH EDİN

Araştırmalar, özellikle kaju fıstığının ve yer fıstığının kalp sağlığına yardımcı olduğunu ve kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltabileceğini gösteriyor.

Yer fıstığı ezmesi, zeytinyağı ve avokado da bulunan tekli doymamış yağ asitleri ve "iyi yağlar" da dahil olmak üzere kalp sağlığını iyileştirebilecek birçok besin içerir.

Fıstık ezmesi, sağlıklı yağlar ve protein açısından yüksek olmasına rağmen, karbonhidrat bakımından düşüktür. Özellikle kan şekeri seviyesini olumsuz etkilememesi için, şekersiz olanı tercih edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.