Hava Durumu

Flaş gelişme! Mahkeme Rahip Brunson kararını verdi...

PKK ve FETÖ'ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson'un 3 yıl 1 ay 5 gün cezalandırılmasına karar verdi. Brunson'a verilen hapis cezası, tutuklu kaldığı süreye sayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2018 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş gelişme! Mahkeme Rahip Brunson kararını verdi...

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

ABD'li Brunson'un yargılandığı davada savcı, sanığın TCK'nın 314/3 ve 220/7 maddeleri gereğince cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Savcı, Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını ve örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talep etti.

Savcının mütalaasının ardından duruşmaya kaldığı yerden devam edildi. Mahkeme Başkanı Brunson'a savunma için söz verdi.

Brunson, "Ben masum bir adamım. İsa'yı seviyorum, Türkiye'yi seviyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Brunson ve avukatına ek savunma süresini hatırlattı. Ek savuna süresi isteyip istemediklerini sordu. Brunson ve avukatı ek savunma süresi istemedi. Avukatı Brunson'un beraatını istedi.

TAHLİYESİ BEKLENİYOR

593 günlük hapsin ardından iki buçuk aydır ev hapsinde tutulan ABD'li rahip Andrew Brunson için karar verildi. Brunson 3 yıl bir ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.  Mahkeme ayrıca verdiği kararla ev hapsini ve yurtdışı yasağını kaldırdı. Brunson bu kararla ABD'ye geri dönebiliyor. Brunson'a verilen hapis cezası, tutuklu kaldığı süreye sayıldı.

BRUNSON'IN AVUKATI "SERBEST KALMASINI BEKLİYORUZ" DEMİŞTİ

Duruşma ile ilgili önceki gün açıklamalarda bulunan ABD'li Pastör Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkiline yönelik uygulanan ev hapsinin cuma günü görülecek duruşmada sonlandırılmasını beklediklerini belirtmişti.

Halavurt, "Başından beri zaten serbest kalmasını bekliyoruz. Artık ona tahliye demeyelim, teknik olarak cezaevinden tahliye edilmiş durumda, sadece ev hapsinde. Artık kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep edeceğiz. Bize göre zaten çoktan serbest bırakılması gerekiyordu" dedi. Halavurt, kontrol hükümleri kaldırıldığı takdirde, "Hem ev hapsinin hem de yurt dışına çıkış yasağının kaldırılacağını düşünüyorum" demişti.

ABD: SERBEST KALMASI YAPILACAK EN DOĞRU ŞEY

Duruşma öncesinde Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olan ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ilişkin bir açıklamada ABD'den gelmişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün yaptığı açıklamada "Serbest bırakmak yapılacak en doğru şey olur. Yapılması gereken doğru şey bu. Türkiye'nin yapması gereken insani bir şey. Çok yakında Brunson ve eşinin Amerika'ya geri dönebileceğinden çok umutluyum. Bırakılması Türk-Amerikan ilişkileri açısından da önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.