Hava Durumu

Flaş iddia: 'Gül için 'Hain' denmesi AK Parti'de sıkıntı yarattı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "Hain" demesinin, parti içinde rahatsızlık yarattığı iddia edildi. Partililerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gereğini yapmasını istediği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2018 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2018 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş iddia: 'Gül için 'Hain' denmesi AK Parti'de sıkıntı yarattı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için "Hain" demesi partiyi karıştırdı. Cumhuriyet'in haberine göre, Hamza Dağ'ın, Abdullah Gül hakkındaki 'hain' suçlamasının ardından AK Parti yönetiminden sert eleştirilerin yükseldiği, bir an önce Dağ'ın düzeltme yayınlaması ya da gereğinin yapılması talebinin bizzat Erdoğan'a iletildiği iddia edildi.

Bazı MYK üyelerinin de hem Dağ'ı sözlerinden, hem de Dağ'ın sözlerinin Gül'ün koruma müdürü Osman Çangal'ın açıklamasına yol açmasından rahatsızlığını dile getirdiği, sıkıntının AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklaması ile yumuşadığı ve konunun 29 Ağustos'taki MYK toplantısına bırakıldığı öne sürüldü.

DAĞ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 19 Ağustos'ta partisinin İzmir il başkanlığındaki bayramlaşma programında Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan'ın karşısında adaylığı tartışması için, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir" demişti.

Dağ'ın tartışma yaratan konuşmasını yaptığı programda AK Parti'nin bazı İzmir milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de yer aldığına dikkat çekilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.