Hava Durumu

Flaş iddia! Sedat Peker gözaltına alındı

Katar merkezli yayın organı El Cezire, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve Türkiye'ye iade edilebileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş iddia! Sedat Peker gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Katar merkezli haber ajansı El Cezire, organize suç örgütü olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in gözaltına alındığı duyurdu.

Habere göre Peker'in Türkiye'ye iade edilebileceği de bildirildi.

El Cezire'nin haberine göre, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye'ye iade edilebileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki müttefik arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan iki günlük bir ziyaret için Katar'a gittiğini söyledi.

Haberde, Abu Dabi'nin veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın geçen ay Ankara'da Erdoğan ile bir araya geldiği ve burada milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmaları da dahil olmak üzere çeşitli anlaşmaların imzalandığına dikkat çekildi.

"İADE EDİLEBİLİR"

Haberde ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"İki ülke arasındaki ilişkilerin ısındığına dair başka işaretlerin de olduğuna dikkat çekilen haberde, Suriye'deki "terör" gruplarını finanse etmek suçlamasıyla 2018'den beri BAE'de tutuklu bulunan Türk iş insanı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakılarak Türkiye'ye döndü. Dubai'de yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş bir Türk mafya lideri Sedat Peker'in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye'ye iade edilebileceği bildirildi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.