Hava Durumu

Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı 3 golle geçti! Şampiyonluk yarışı iyice kızıştı...

Galatasaray Beşiktaş derbisi büyük bir heyecana sahne oldu. 4 golün 2 de penaltı kararının çıktığı karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ederek aradaki puan farkını üçe indirdi. Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın başında ilk kez bir derbi mağlubiyeti yaşadı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Babel, Falcao ve Arda Turan'dan geldi. Şampiyonluk yarışı bu sonucun ardından iyice kızıştı! Fenerbahçe de son anlarda bulduğu golle Ankaragücü'nü mağlup etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2021 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2021 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı 3 golle geçti! Şampiyonluk yarışı iyice kızıştı...

Süper Lig'in 40. haftasında oynanan dev derbide Galatasaray Babel, Falcao ve Arda Turan'ın golleriyle maçtan 3-1 galip ayrıldı. Beşiktaş'ın tek golünü ilk yarının son dakikalarında Rachid Ghezzal penaltıdan kaydetmişti. Ligde şampiyonluk düğümünü çözmesi beklenen derbi maçı, Galatasaray'ın kazanmasıyla birlikte zirve yarışında işleri iyice kızıştırdı. Beşiktaşla arasındaki puan farkını 3'e indiren sarı-kırmızılılar, 78 puana yükselmeyi başardı. Beşiktaş ise 81 puanda kaldı. Ligin son iki haftasında Beşiktaş, Karagümrük ve Göztepe ile oynayacakken, Galatasaray, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

MAÇ SONUCU | Galatasaray 3-1 Beşiktaş

11' Babel

40' Ghezzal (P)

45' Falcao (P)

77' Arda Turan

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın henüz 2. dakikasında Beşiktaş, Welinton ile golü buldu fakat ofsayt sonucunda gol geçersiz sayıldı.

6' Galatasaray'da Ryan Babel, yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

GOL! 11' Galatasaray'da Ryan Babel, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Gol, VAR'da inceledikten sonra geçerli sayıldı.

15' Beşiktaş, Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta gole yaklaştı. Larin, kale ağzında topa dokunamadı.

30' Beşiktaş'ta Josef de Souza, Gedson Fernandes'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.

GOL! 40' Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın kullandığı penaltı atışıyla maçta skoru dengeledi.

GOL! 45' Bu kez penaltı kazanan Galatasaray oldu. Topun başına geçen Falcao, takımını tekrar öne geçirdi.

Maçın ikinci yarısı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

52' Galatasaray'da Marcao'nun sakatlığı sonrasında oyun durdu. Sağlık görevlileri, sahaya girdi.

56' Galatasaray, 3. gole çok yaklaştı! Saracchi'nin golle burun buruna geldiği pozisyona, Ersin Destanoğlu geçit vermedi.

62' Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin yerine Dorukhan oyuna girdi.

63' Galatasaray'da da Onyekuru yerine Kerem Aktürkoğlu, Falcao yerine Mostafa Mohamed oyuna girdi.

67' Rachid Ghezzal, net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Muslera ile karşı karşıya kalan Ghezzal, etkisiz bir şut çekti.

70' Beşiktaş'ta Ljajic'in yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu.

73' Galatasaray'da Emre Kılınç ve Arda Turan oyuna dahil oldu. Ryan Babel ve Emre Akbaba oyundan çıktı.

GOL! Galatasaray'da, Emre Kılınç ceza sahası içerisinde pasını Arda Turan'a gönderdi, Arda boş kaleye topu ağlara gönderdi. Skor 3-1.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray ilk yarının son dakikasında Falcao'nun attığı penaltı golüyle Beşiktaş karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı!

Falcao, dört farklı takımla Beşiktaş'a gol atmayı başardı. Porto, Atletico Madrid, Monaco ve Galatasaray...

Karşılaşmanın 11. dakikasında takımının golünü atan Ryan Babel, golden sonra böyle görüntülendi.

FATİH TERİM SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Maç içerisinde birçok pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'a sert tepki gösteren Fatih Terim, Beşiktaş'ın kazandığı penaltı sonrasında adeta çılgına döndü.

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde penaltı kararları doğru mu?

Beşiktaş'ın yıldızı Ghezzal attığı penaltı golünden sonra böyle sevindi.

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Gedson, Emre Akbaba, Babel, Onyekuru, Falcao

YEDEKLER: Okan, Kerem, Şener, Ömer, Luyindama, Emre Kılınç, Mostafa, Arda, Feghouli, Halil

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, N'sakala, Josef, Atiba, Adem, Ghezzal, Larin, Gökhan Töre

YEDEKLER: Emre Bilgin, Utku, Montero, Necip, Dorukhan, Bilal, Rıdvan, Serdar Saatçi

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş karşısında son haftalara göre değişikliğe gitti. Sağ bek ve sol beki değiştiren Terim, Şener yerine Yedlin'i tercih ederken Ömer Bayram yerine de Saracchi'yi tercih etti. Son haftalarda Şener ve Ömer ikilisi forma giyiyordu.

FALCAO 1.5 AY SONRA İLK 11'E GERİ DÖNDÜ!

Galatasaray'ın Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao, 1.5 ay önce oynanan ve 4-3 biten Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından ilk kez 11'de sahaya çıkacak. Falcao bu sezon Galatasaray formasıyla 8 gol atmayı başardı. Kolombiyalı yıldız son olarak Kayserispor deplasmanında fileleri sarsmayı başarmıştı.

Galatasaray, Fatih Terim'in efsaneler arasında giren tiradını paylaştı. 'Kazanacaksınız ama sonuç ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep şampiyonsunuz. Galatasaray pes etmez, Galatasaray kabullenmez!'

FATİH TERİM'DEN MESAJ! 'VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ...'

'Birçok final oynadık bu da onlardan biri. Ümit ediyorum ki kendi sahamızda kazanırız. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Takımıma güveniyorum. Vazgeçmiş veya bırakmış değiliz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya odaklanmış durumdayız.

İki bekimizi daha çabuk oyuncular olduğu için tercih ettik. Böyle maçlara alışkın oyunculara forma şansı verdim umarım karşılığını verirler.'

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, derbi öncesinde yayıncı kuruluşun sorularını yanıtladı.

'Final bölümüne geldik uzun zamandır mücadele ediyoruz. Zor bir pandemi süreci, peş peşe maçlar oynanıyor. Artık sonuçlandırma dönemine geldi. Derbiler her sonuca açıktır, kazanmak için buradayız. Oyun planımızı kazanmak için kurguladık. Umarım güzel ve keyifli bir maç olur. Herkes zorlu bir süreçten geçiyor.'

'TARAFTARIMIZA ŞAMPİYONLUK KUPASI ARMAĞAN ETMEK İSTİYORUZ'

'Birçok oyuncumuzu kaybettik. Milli maç arasından sonra sakatlıklarla boğuştuk. Oyuncularımız sahaya bütün enerjilerini veriyorlar. Sürekli aynı isimlerle oynuyoruz. Elimizdeki mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımıza bir şampiyonluk hediye etmek istiyoruz.'

KEREM YERİNE ONYEKURU!

Falcao ile birlikte sakatlığını atlatan Henry Onyekuru da formasını geri aldı. Kerem Aktürkoğlu'nun Gençlerbirliği maçının son anlarında üst üste arkadaşlarına pas vermediği pozisyonlar Fatih Terim'i kızdırmıştı. Bu maçta Kerem yerine Onyekuru sahada olacak.

SERGEN YALÇIN SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ!

Beşiktaş teknik patronu Sergen Yalçın, kadro konusunda sürpriz yapmadı. Vincent Aboubakar, Kevin Nkoudou ve Mensah'ın Galatasaray derbisine yetişmemesi sonrasında sol kanatta Larin forvet bölgesinde ise Gökhan Töre forma giyecek.

Beşiktaş, Galatasaray'ı mağlup eder Fenerbahçe de Ankaragücü deplasmanında puan kaybederse siyah beyazlılar şampiyon olacak. Beşiktaş ile Galatasaray berabere kalırsa, Fenerbahçe mağlup olursa yine şampiyonluk gelecek.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.