Hava Durumu

Galatasaray sezona 3 puanla başladı

Süper Lig'de yeni sezonun ilk haftasında Gaziantep'i konuk eden Galatasaray sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Radamel Falcao 2 gol atarken 1 de asist yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2020 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2020 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Galatasaray sezona 3 puanla başladı

Süper Lig'de ilk hafta mücadelesi Galatasaray Gaziantep maçıyla devam etti. Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan sarı-kırmızılılar konuğu Gaziantep'i 3-1 mağlup etti ve lige moral depolayarak, iyi bir giriş yapmış oldu. İki gol atan, bir de asist yapan Falcao maça damga vururken Emre Kılınç da Galatasaray formasıyla ilk resmi maçında gole imza attı.

Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Gaziantep FK'yı konuk etti. Geçen sezon pandemi arası sonrasında istediği sonuçları alamayan ve bu sezon şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, konuğu Gaziantep'i 3-1'lik skorla geçti.

Galatasaray'ın golleri Falcao (8' pen. ve 40') ile yeni transfer Emre Kılınç'tan (28') geldi. Bu sezon tablonun üst yarısında olmayı hedefleyen Gaziantep ise tek golünü 53'te Andre'nin ayağından buldu.

İlk yarı oldukça etkili bir görüntü çizen ve gollerden çok daha fazla fırsat yakalayan Galatasaray, rakibini sürklase etti. Hazırlık sürecinden memnuniyetsizliğini geçen hafta içinde belirten Marius Sumudica'nın öğrencileri ise ilk yarıda ender fırsatlarında tercih hataları yaptı, savunmada ise oldukça dağınık bir görüntü çizdi.

Dokuz yıl sonra ilk yeniden Galatasaray forması giyen Arda Turan, zaman zaman etkili bir görüntü çizerken 61'de çok net bir fırsattan faydalanamadı. Arda, kaçırdığı fırsattan sonra büyük üzüntü yaşadı.

Maçta iki gol atan, bir de asist yapan Falcao, 61'de ve 63'te hat-trick yapmaya yaklaştı. Feghouli de özellikle ilk yarıda Günay Güvenç engelini aşamadı. Galatasaray ikinci haftada Başakşehir'e konuk olacak. Gaziantep ise Karagümrük'ü ağırlayacak.
 

GOL! Dk. 8: Falcao penaltı golüyle skoru 1-0'a getirdi. 5'te Feghouli'nin şutu Kubilay'a çarptı, VAR incelemesi sonunda 7'de penaltı kararı çıktı.

GOL! Dk. 28: Galatasaray hızlı hücumla golü buldu. Emre Kılınç ve Falcao verkaça girdi. Falcao'nun ara pasında  Emre karşı karşıya kaldı ve skoru 2-0'a getirdi.

Dk. 32: Bir anda gol pozisyonu bulan Gaziantep'te Kenan'ın ara pasında Djilobodji karşı karşıya kaldı, açılan Fatih'ten önce dokunuşunu yaptı ancak top yandan dışarı gitti. Kenan'ın pası biraz hızlı kaldı...

Dk. 34: Belhanda'nın çok şık pasında savunma arkasında Feghouli topla bomboş buluştu. Günay'la karşı karşıya kalan Feghouli vakti de olmasına rağmen Günay'ı geçemedi.

GOL! Dk. 41: Feghouli'nin pasında Falcao rahat pozisyonda topu ağlara gönderdi. Bir de asisti bulunan Kolombiyalı maçtaki 2. golünü attı.

GOL! Dk. 53: Andre, Luyindama'dan sıyrıldı ve nefis bir gole imza atarak skoru 3-1'e getirdi.

Dk. 61: Falcao çaprazdan vurdu, Günay'a takıldı, seken topta Arda Turan bomboş pozisyonda topu üstten dışarı attı.

Dk 70' Gaziantep FK son oyuncu değişikliğini yaptı. Maxim yerini Muhammet Demir'e bıraktı.

Dk 78' Galatasaray'da Belhanda, Jefferson'u formasından çektiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

Dk 80' Galatasaray'da sakatlanan Emre Kılınç oyuna devam edemiyor, yerine Jimmy Durmaz girdi.

Dk 82' Gaziantep FK'de Jefferson, Falcao'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Dk 87' Galatasaray'da 2 gol, 1 asistle günün yıldızı olan Falcao oyundan çıkarken yerini Diagne'ye bıraktı.

Dk 90+2' Galatasaray'da Belhanda'nın ara pasında Diagne kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti, top sol kale direğinden oyun alanına geri döndü.

Karşılaşma Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.