Hava Durumu

Gelecek ve deva seçime hazır! Bursa'da teşkilatlanma sürüyor

YSK seçime girme koşulu sağlayan partileri açıkladı. Teşkilatlanma çalışmalarına devam eden yeni partilerden DEVA ve Gelecek Partisi ise listede yer almadı. Yenidönem'e konuşan DEVA Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, haziran sonunda, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise 1 Mayıs itibariyle koşulları sağlayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gelecek ve deva seçime hazır! Bursa'da teşkilatlanma sürüyor

SERHAT İNCİ

Geçen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçime girebilecek partileri açıkladı. Seçime girebilmek için en az 6 ay öncesinden Türkiye'deki illerin yarısında teşkilat kurma ve büyük kongrelerini yapma şartı arayan YSK, 17 parti hakkında 'seçime girebilir' kararı verdi. Bu partiler arasında ise Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi yer aldı. Parti teşkilatlanmasını hali hazırda sürdüren ve büyük kongrelerini yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Gelecek Partisi ise bu listede yer bulamadı. DEVA ve Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlarına, hem YSK'nın bu kararını hem de Bursa'da teşkilatlanma süreçlerini sorduk.

DEVA: HAZİRAN SONUNDA HAZIRIZ   

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, 43 ilde kongrelerini yaptıklarını belirterek, 28 Aralık'ta ise büyük kongrelerini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Haziran sonu itibariyle seçime girme yeterliliğine sahip olacaklarını vurgulayan DEVA Bursa İl Başkanı Özgöz, Bursa'da ise kongre sürecini yakın zamanda gerçekleştireceklerini söyledi.

DEVA Partisi Genel Merkezi'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde kongre sürecini büyük kongre sonrasında yapma kararı aldığını ifade eden Özgöz, "Biz onu geçmişte nasıl planladıysak devam ediyoruz. İlçe çalışmalarımız devam ediyor. İlçe çalışmalarımızdan sonra ilk kongremizi yapacağız. Genel merkezle birlikle koordineli bir şekilde, planlı ilerliyoruz" dedi.

Bursa'da 2 ilçede teşkilatlanma süreçlerini tamamladıklarını aktaran Özgöz, yakın zamanda ise yeni ilçeleri açıklayacaklarını belirtti.

Erken seçim ihtimali üzerine de fikirlerini beyan eden Özgöz, "İktidar partileri erken seçim olmayacağıyla ilgili beyanatlar sunuyorlar. Seçim yasasısın değiştirileceği yönünde dedikodu mahiyetinde bilgiler, değerlendirmeler var. Muhalefet güçlü bir parlamenter sistem üzerinde çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla belirgin bir şey yok. Erken seçim aslında bir olasılıktan ibaret. Erken seçim olduğunda DEVA Partisi en hazırlıklı bir şekilde bu olasılığa karşı gerekenleri yapacaktır" diye konuştu.

GELECEK: 1 MAYIS'TA KOŞULU SAĞLIYORUZ   

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise 72 ilde teşkilatlandıklarını, 50'den fazla ilde ise kongre süreçlerini tamamladıklarını ifade etti.

1 Kasım'da büyük kongrelerini yaptıklarını hatırlatan Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Yıldız, "Şu an Türkiye'de teşkilatlanmış, yasal sorumluluğunu yerine getirmiş, büyük kongresini yapmış siyasi partiyiz. Kongremizi 1 Kasım'da yaptık ama seçim kanununa göre büyük kongrenizi yaptıktan 6 ay sonra seçime girme yeterliliği kazanırsınız. Bu da 1 Mayıs'tan itibaren oluşabilecek seçimler için Gelecek Parti'ye seçimlere girebilme imkanı sağlıyor. Sanıyorum YSK güncel bir çalışma yayınladığı için yayınladığı tarih itibariyle elbet doğrudur. Bugün veya şubatta bir seçim olsa giremeyiz. 1 Mayıs'tan sonra olabilecek seçimlere katılabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Bursa'da teşkilatlanma sürecine de değinen Yıldız, 9 ilçe de süreci tamamladıklarını, 12 Eylül'de ise il kongrelerini yaptıklarını vurguladı.

Bursa'da seçmenin yüzde 85'lik kısmını oluşturan ilçelerde teşkilatlanmaya gittiklerini aktaran Yıldız, "Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, İznik, Yenişehir, Büyükorhan ve İnegöl ilçelerinde teşkilatlanmamızı gerçekleştirdik. Bursa'da 17 ilçemiz var. Geriye 8 ilçe kalıyor. Kalan ilçeleri de mart sonuna kadar kurmayı planlıyoruz" diye belirtti.

Erken seçim bekleyip beklemediklerini sorduğumuz Başkan Yıldız, "Bu bir iki aylık sürede erken seçim beklemiyoruz. Seçim olsa en az üç, dört ay sonrasının takvimi açıklanmış olması lazım. Hükümet bugünkü ekonomik şartlarda seçim yapmak istemeyecektir. Çünkü biz esnaflarımızı geziyoruz birebir. Bugüne kadar görmediğimiz tepkiler ile karşılaşıyoruz. Esnafımız çok dertli. Böyle bir ortamda seçim riskini göze alabileceklerine pek ihtimal vermiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.