Hava Durumu

Gemlik sonradan açıldı!

Ankara'da Söğütsen'le karşılaşan Gemlik Basketbol, karşılaşmayı 72-65 kazanarak ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2018 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gemlik sonradan açıldı!

Ali ŞAHİN

TB2L'de mücadele eden Gemlik Basketbol 6. haftada Söğütsen'a konuk oldu. Karşılaşmaya organize hücumlarla başlayan Gemlik, bir anda 8-0'lık seri yakaladı. Gemlik'in serisine karşın iyi reaksiyon gösteren Söğütsen, farkı kısa sürede eritmeyi başardı. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan ilk çeyrek 21-19 Söğütsen üstünlüğüyle tamamlandı.

BASİT KAYIPLAR

İkinci çeyreğe Gemlik basit top kayıplarıyla başladı. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Söğütsen farkı açmaya başlarken soyunma odasına da 37-31 önde girdi. Gemlik ekibi maçın ikinci yarısına toparlanmış olarak çıktı. Organize ataklarla rakip savunmayı kolay geçen konuk ekip maça ortak oldu. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği 3. Çeyrek 53-52 Söğütsen üstünlüğü ile geçildi.

TAKIM TOPARLANDI

Maçın son 10 dakikası büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk 3 çeyrekteki hatalarını 4. Periyotta telafi eden Gemlik ekibi rakibini baskı altına aldı ve skor üstünlüğünü eline geçirdi. Son dakikalarda da hata yapmayan Gemlik Basketbol karşılaşmayı 72-65 kazandı. Bu sonuçla ilk deplasman galibiyetini alan Gemlik Basketbol ligde de 3. kez kazandı. Gemlik'te Yasin Canberk Uzunkaya 18 sayı, 11 ribaund ve 1 blok ile takımını sırtlayan isim oldu.

'ZOR OLACAĞINI BİLİYORDUK'

Karşılaşmanın ardından konuşan Gemlik Basketbol Kulübü Başkanı Berkay Bulut "Söğütsen Seramik'in kadro yapısına baktığımızda müsabakanın zor geçeceğini biliyorduk. Müsabakanın ilk üç periyodunda geride olmamıza rağmen müsabakayı kazandığımızdan dolayı teknik ekibi ve oyuncularımı kutlarım. 8 Aralık 2018 Cumartesi saat 17:00 da oynayacağımız UPS müsabakasında tüm Gemlik Halkını Gemlik ilçe spor salonuna davet ediyorum" İfadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.