Hava Durumu

Gemlik'te icra cinneti: 1 polis şehit

Bursa'da bir saldırgan akşam saatlerinde Gemlik Adliyesi'ne gelerek bir polis memurunu şehit etti bir avukatı ağır yaraladı. Şahıs daha sonra intihar etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gemlik'te icra cinneti: 1 polis şehit

Bursa Gemlik'te akşam üstü silahlı saldırı şoku yaşandı.Demir doğrama işi yaptığı belirtilne Musa Güler(37) Gemlik Adliyesi'ne elinde tüfekle gelerek nöbetçi polis memuru İdris Büyükdönme ve CHP Meclis Üyesi Avukat Özgür Aksoy'u ağır yaraladı. Zanlı Güler olayın ardından aynı silahla intihar etti.

HALK GALEYANA GELDİ

Önce  polisin şehit edildiği söylentisi ilçede yayılmasının ardından Gemlik'te binlerce kişi adliye önünde toplandı. Öfkeli kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Ancak daha sonra saldırganın öldüğünün söylenmesinin ardından halk sakinleşebildi.Bursa İl Emniyet Selami Yıldız da adliyeye gelerek olayla ilgili bilgi aldı

Olayla ilgili ilk açıklama Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, polis memurunun şehit olmadığını, ağır yaralı olarak Uludağ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi. Yılmaz, Büyükdönmez ve Avukat Özgür Aksoy için dua istedi.

Şehit polis memuru İdris Büyükdönme

Ancak ağır yaralı polis memuru İdris Büyükdönmez tüm müdahelelere rağmen şehit olduğu haberi geldi

SALDIRI NEDEN İŞLENDİ?

İddiaya göre Avukat Özgür Aksoy zanlının eşinin boşanma avukatıydı. 2 yıl önce boşandığı eşinin evine icra göndermesine sinirlenen Musa Güler önce kadının evini basarak kurşun yağmuruna tuttu. Daha sonra kendisine icra gönderen avukatın bürosuna yönelen şahıs onu bacağından ve göğsünden yaraladı.Ardından da adliyedeki icra dairesini basmaya giden zanlı x-ray cihazından geçmek isterken, kendisine müdahele eden polis memuru İdris Büyükdönme'yi başından vurdu.Son olarak da orada intihar etti.

Aksoy'un da saldırının ardından Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.