Hava Durumu

Geri sayım! Kar yağışıyla ilgili harita paylaşıldı, Bursa için saat verildi...

Meteoroloji uzmanlarının günlerdir uyarılarını yaptığı soğuk hava dalgası, tüm yurdu etkisi altına aldı. Bursa'da günlerce devam edecek kar yağışına da saatler kaldı. İşte günlerdir beklenene kar yağışının başlayacağı saat ve yetkililerin uyarıları...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2021 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2021 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Geri sayım!  Kar yağışıyla ilgili harita paylaşıldı, Bursa için saat verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, günlerdir uyarıları yapılan kar yağışı için geri sayım başladı.

Bursa'da pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının kıyılarda 5 ila 15 santimetre, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre olması bekleniyor. 

HARİTA PAYLAŞILDI

Meteoroloji beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili bir de harita paylaştı. Haritaya göre kar yağışının pazar gece 00:00'dan itibaren etkili olması tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Öte yandan yine Meteoroloji tarafından paylaşılan haftalık hava durumu tahmininde, ''Hava sıcaklıklarının, hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altına düşeceği tahmin ediliyor'' ifadelerine yer verildi. 

İNANILMAZ SOĞUK VE KAR TÜRKİYE'YE İLERLİYOR

Bu arada atmosfer bilimleriyle ilgili veri analisti olan David Birch'in sosyal medya hesabından Türkiye için yaptığı soğuk hava ve kar yağışı uyarısıyla ilgili Türkiye'ye doğru gelen soğuk hava dalgasına ilişklin meteorolojik haritaları yayınladı.

Türkiye için yaptığı uyarıda, "İnanılmaz soğuk ve kar Türkiye'ye doğru ilerliyor. Türkiye'deki kış severler için hala çok soğuk görünüyor. Soğuk ve kar senin için geliyor" şeklinde paylaşımlarda bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.