Hava Durumu

Geyiklerle 'gönül bağı' kuran adam

Eskişehir'de Kızıl Geyik Üretme ve Gen İstasyonunda görevli Zekeriya Soğuk'un, geyiklerle kurduğu yakın iletişim görenleri hayret düşürdü. "Onlarla anlatılmaz duygular yaşıyorum" diyen Soğuk, geyiklere çok fazla ilgi gösterdiği için eşinin kendisine kızdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Geyiklerle 'gönül bağı' kuran adam

İlk etapta Çatacık Kızıl Geyik Üretme ve Gen İstasyonuna getirilen 2 geyik yavrusunun bakımını üstlenen Soğuk, ilerleyen zamanlarda beş hektar alana sahip istasyondaki 27 kızıl geyikle kurduğu yakın iletişimle bölgede "geyik dostu" olarak anılmaya başlandı. Soğuk,  istasyondaki 27 geyiğin bakımından sorumlu olduğunu belirterek, geyiklerle arasında adeta gönül bağı kurduğunu kaydetti.

EŞİM KIZIYOR

Sabah uyandığında sahanın etrafını kontrol ettiğini anlatan Soğuk, "Dönemlere göre farklılık gösteren saatlerde yemleme yapıyorum. Arada sırada ormana girip orada da geyikleri kontrol ediyorum. Geyikler beni gördüklerinde hemen yanıma geliyor. Bir ıslığımla yaklaşıyorlar. Emekli olsam bile onları bırakamam. Onlarla anlatılmaz duygular yaşıyorum. Onlarla dünya derdinden uzaklaşıyorum. Eşim geyiklere daha fazla önem verdiğim için bana kızıyor. Geyiklerle geçirmediğim günü eksiklik hissediyorum. Aklım sürekli geyiklerde" dedi.

BONCUK, BEKİR, ÇAPKIN...

Soğuk, "Boncuk", "Bekir" ve "Çapkın" adını verdiği geyikleri diğerlerine göre daha çok sevdiğine değinerek, "Boncuk" ve "Çapkın"ın yavruyken Beypazarı'ndan geldiğini ve onları kış ayında sobanın başında büyüttüğünü söyledi.

TİPİYE RAĞMEN...

Geyikler için zorluklara da katlandığını anlatan Soğuk, "Bir defa kar fırtınası oldu. Geyikler aç kalmasın diye yem vermek için yola düştüm. 8 saat tipide kaldım ve ilerleyemedim." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.