Hava Durumu

Gıda zehirlenmelerine dikkat

Dün Gemlik'te bir firmada yaklaşık 50 işçinin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvurduğu ve taburcu edildikleri haberi Bursa gündemine bomba gibi düştü. Yazarımız H.Gül Kolaylı bugünkü yazısında gıda zehirlenmeleri hakkında konunun uzmanıyla yaptığı görüşmede önemli detayları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gıda zehirlenmelerine dikkat

Kışlalardan, anaokullarına, hastane yemeklerinden işçi yemeklerine yemeklerin  dışarıdan temin edildiği pek çok kurum ve kuruluşlarda son dönemlerde sıkça gıda zehirlenmeleri vakası görülmeye başlandı.

Bugünkü köşesinde gıda zehirlenmelerinden korunmak için dikkat edileceklere dair önemli detaylar paylaşan yazarımız H.Gül Kolaylı, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız ile yaptığı görüşmeyi de aktardı:

 

"Bazıları az pişmiş et seviyor, kanlı kanlı... Aman dikkat! Zehirleniverirsiniz...

Lale Yıldız üretimde gıda mühendisliğinin olmazsa olmaz olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:

"Havaların ısınması da etkili. Bu bakteri(salmonella) bir saatte milyonlara ulaşabilir. Saklama koşulları soğuk zincirin kırılmaması, nerede nasıl depolandığı,  ısıl işlemin nasıl uygulandığı önemli. Denetim önemli.

 Güvenli gıda üretiminden söz edeceksek gıda mühendisi istihdamı şart. Salmonella nedenli gıda zehirlenmesi çocuklar ve yaşlılarda daha ağır seyrediyor. Kimi zaman ölümlere de yol açıyor."

YAZINININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.