Dün Gemlik'te bir firmada yaklaşık 50 işçinin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvurduğu ve taburcu edildikleri haberi Bursa gündemine bomba gibi düştü. Yazarımız H.Gül Kolaylı bugünkü yazısında gıda zehirlenmeleri hakkında konunun uzmanıyla yaptığı görüşmede önemli detayları paylaştı.
Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Kışlalardan, anaokullarına, hastane yemeklerinden işçi yemeklerine yemeklerin dışarıdan temin edildiği pek çok kurum ve kuruluşlarda son dönemlerde sıkça gıda zehirlenmeleri vakası görülmeye başlandı.
Bugünkü köşesinde gıda zehirlenmelerinden korunmak için dikkat edileceklere dair önemli detaylar paylaşan yazarımız H.Gül Kolaylı, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız ile yaptığı görüşmeyi de aktardı:
"Bazıları az pişmiş et seviyor, kanlı kanlı... Aman dikkat! Zehirleniverirsiniz...
Lale Yıldız üretimde gıda mühendisliğinin olmazsa olmaz olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:
"Havaların ısınması da etkili. Bu bakteri(salmonella) bir saatte milyonlara ulaşabilir. Saklama koşulları soğuk zincirin kırılmaması, nerede nasıl depolandığı, ısıl işlemin nasıl uygulandığı önemli. Denetim önemli.
Güvenli gıda üretiminden söz edeceksek gıda mühendisi istihdamı şart. Salmonella nedenli gıda zehirlenmesi çocuklar ve yaşlılarda daha ağır seyrediyor. Kimi zaman ölümlere de yol açıyor."
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gıda zehirlenmelerine dikkat
Dün Gemlik'te bir firmada yaklaşık 50 işçinin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvurduğu ve taburcu edildikleri haberi Bursa gündemine bomba gibi düştü. Yazarımız H.Gül Kolaylı bugünkü yazısında gıda zehirlenmeleri hakkında konunun uzmanıyla yaptığı görüşmede önemli detayları paylaştı.
Kışlalardan, anaokullarına, hastane yemeklerinden işçi yemeklerine yemeklerin dışarıdan temin edildiği pek çok kurum ve kuruluşlarda son dönemlerde sıkça gıda zehirlenmeleri vakası görülmeye başlandı.
Bugünkü köşesinde gıda zehirlenmelerinden korunmak için dikkat edileceklere dair önemli detaylar paylaşan yazarımız H.Gül Kolaylı, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız ile yaptığı görüşmeyi de aktardı:
"Bazıları az pişmiş et seviyor, kanlı kanlı... Aman dikkat! Zehirleniverirsiniz...
Lale Yıldız üretimde gıda mühendisliğinin olmazsa olmaz olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor:
"Havaların ısınması da etkili. Bu bakteri(salmonella) bir saatte milyonlara ulaşabilir. Saklama koşulları soğuk zincirin kırılmaması, nerede nasıl depolandığı, ısıl işlemin nasıl uygulandığı önemli. Denetim önemli.
Güvenli gıda üretiminden söz edeceksek gıda mühendisi istihdamı şart. Salmonella nedenli gıda zehirlenmesi çocuklar ve yaşlılarda daha ağır seyrediyor. Kimi zaman ölümlere de yol açıyor."
YAZINININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZEn Çok Okunan Haberler
Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Sözcüsü Keçeli açıkladı: Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı!
Sağlık Turizmi Acentası Açmak
Bursa'da 65 adet suç kaydı bulunuyordu! Jandarma yakaladı
Minik Timsahlara tam destek!
Bakan Bak'tan, Ergin Ataman'a destek
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a "Fahri Profesörlük" ünvanı