Hava Durumu

Gıdaya erişim bilinçli olacak!

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA204) programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje sayesinde bireyler sağlıklı ve güvenilir gıda konusunda bilinçlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2021 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2021 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gıdaya erişim bilinçli olacak!

Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Yetişkinlerin gıda-okuryazarlığı yetkinliklerinin artırılması" (FOODTR) isimli proje dört ülkeden katılan paydaşlarla yürütülüyor.

PROJEDE KİMLER VAR

 Projenin ulusal ortaklığını Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi TARIM A.Ş., Bursa Teknik Üniversitesi yapıyor. Uluslararası ortaklıkta ise İspanya'dan Gıda ve Konservecilik Ulusal Teknoloji Merkezi, Estonya'dan Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi ve Macaristan'dan Széchenyi István Üniversitesi yer alıyor.

2 YIL  SÜRECEK

Proje, gıdalar hakkında bilgi toplayıp değerlendirebilmeyi ve gıdaları güvenli bir şekilde tüketmek için temel becerilere sahip olmayı kapsıyor.  2 yıl boyunca gerçekleştirilecek proje faaliyetleriyle bireylerin gıda okuryazarlığı becerilerinin arttırılması, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarının sağlanması, toplumda gıda okuryazarlığının öneminin anlaşılması ve yaygınlaşması hedefleniyor.

SAĞLIKLI BESLENME

Erasmusdays günleri kapsamında 14 Ekim 2021 tarihinde "Yetişkinlerle Sağlıklı Beslenme İçin Buluşuyoruz" adı altında Diyetisyen Sude Deniz sağlıklı beslenme konusunu anlattı. Yapılan açıklamada, "Proje kapsamında gerçekleştirilecek seminerler ve hazırlanacak ücretsiz yenilikçi rehberler ve dijital eğitim materyalleri vasıtasıyla yetişkinlerin gıda okuryazarlığı becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmek hedeflenmektedir. Proje ile ilgili detaylı bilgiye ve hazırlanacak olan eğitim materyallerine foodtr.org adresinden ulaşabilirsiniz" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.