Hava Durumu

Göçmenlere acımasız müdahale! Aralarında bebekler de var

 Edirne'de, Pazarkule-Kastanies Sınır Kapısı'nda bulunan tampon bölgede sıcak dakikalar yaşanıyor. Yunan askerleri düzensiz göçmenlere geri çekilmeleri için biber gazı ve ses bombası atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2020 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2020 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Göçmenlere acımasız müdahale! Aralarında bebekler de var

Dün başlayan mülteci akını, bu sabah saatleri ile birlikte artarak devam ediyor. Pazarkule-Kastanies sınır kapısı arasında bulunan tampon bölgeye ulaşan yaklaşık 3 bin mültecinin bekleyişi devam ederken, 'komşu' ülke askerlerinin taciz atışları, biber gazı ve ses bombası yağmurları sürüyor.

Yunanistan askerlerinin tampon bölgeye jiletli tel örgü çekmesi ve asker yığmasının ardından tansiyon zaman zaman yükseliyor. Mülteci grupları Yunanistan'a geçmek için hamle yapmak istediklerinde, komşu ülke Yunanistan'ın sert tavrı ile karşılaşıyor. Aralarında yüzlerce bebek, çocuk, kadın ve yaşlı olmasına rağmen, mülteci grubunun üzerine biber gazı ve ses bombası atıyor. Yunanlı askerlerin zaman zaman havaya otomatik silahlarla taciz atışları yaptıkları da duyuluyor. Söz konusu müdahalenin ardından yüzlerce kişi biber gazından etkilendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.