Hava Durumu

Görevi devreden Mustafa Bozbey'den çok çarpıcı açıklamalar! 'Hesabını mahşerde verecekler'

20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Bozbey, görevi Turgay Erdem'e devretti. Törende çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Bozbey, oyların tekrar sayılmasını ve yaralı olan kamu vicdanının rahatlatılması gerektiğini ifade edip, 791 sandıkta sandık sorumlularının olmadığına dikkat çekti. Seçim sürecinde birçok iftiraya da maruz kaldığını söyleyen Bozbey, "İnşallah bu yaptıklarının hesabını mahşerde vereceklerdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2019 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Görevi devreden Mustafa Bozbey'den çok çarpıcı açıklamalar! 'Hesabını mahşerde verecekler'

Nilüfer Belediyesi Halk Evi, duygu yüklü bir törene ev sahipliği yaptı. Yerel seçimlerde halktan büyük oranda oy alarak Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Turgay Erdem, Halk Evi'nde düzenlenen törenle, Mustafa Bozbey'den görevi resmen devraldı.

Devir teslim töreni Başkanlık makamında gerçekleşti. Mustafa Bozbey, 15 yıl birlikte çalıştığı Turgay Erdem'e başkanlık mührünü vererek, yeni görevinde başarılar diledi. Turgay Erdem de Bozbey'e teşekkür ederek, Nilüfer'i teslim aldığı yerden daha yukarıları taşıma sözü verdi. Turgay Erdem,  Mustafa Bozbey'e Nilüfer Belediyesi ailesi adına özel tasarım bir ayna hediye etti.

Makamdaki devir teslimin ardından Turgay Erdem ve Mustafa Bozbey, belediye meclisi üyeleri, partililer, muhtarlar ve belediye çalışanlarının yer aldığı Halk Evi girişindeki tören alanına geçti. Devir teslim törenine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yüksek Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz sürecinin devam ettiğini belirterek "Yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz. Bu konuyu çözecek olan da YSK'dır. Umarım olumlu yönde karar verir ve kamu vicdanı rahatlar" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye eski Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e görevi teslim ettiği törende seçim sürecindeki itirazlara da değindi.

31 Mart'ta gerçekleşen seçim sonrasında sürecin devam ettiğini söyleyen Mustafa Bozbey "Bir seçim yaşadık ve süreç hala işliyor. Yani YSK'ya başvurumuz var. Seçimde kullanılan oyların tekrar sayılması ve yaralı olan kamu vicdanının rahatlamasını istiyoruz" dedi.

Seçim gününden itibaren kendisine ulaşan çok sayıda Bursalı'nın ifadelerine dikkat çeken Mustafa Bozbey şöyle devam etti: "Bize ulaşan binlerce Bursalı, 'Oyumuzu verdik, etrafımızdaki herkes de oyunu sana verdi, böyle bir sonuç asla olamaz. Oylarımızın korunmasını ve gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz' diyorlar. Biz de itirazlarımız ile Bursalılar'ın oylarını korumaya çalışıyoruz. Yine bir çok Bursalı, oyların sayımı sırasında sandık başkanlarının bazılarının oyları istedikleri gibi okuduğunu ve sandık sorumlularının buna dikkat etmediğini, hatta bazı yerlerde tutanağa farklı geçirildiğini ifade ediyorlar. Yani kamu vicdanı çok yaralı. Bu konuyu çözecek olan da YSK'dır. Umarım olumlu yönde karar verir ve kamu vicdanı rahatlar."

Bozbey, ayrıca 791 sandıkta parti adına sandık sorumlusunun olmamasının da düşündürücü olduğunu vurguladı.

"İNSANLIĞIMDAN UTANIR OLDUM"

Bozbey, seçim sürecinde bazı kesimlerin kullandığı üsluba da dikkat çekerek bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Bozbey bu konudaki tepkisini şöyle ifade etti: "Bu seçim döneminde riya, yalan, dolan, iftira, ahlaksızlık o kadar çoktu ki. İnsanlığımdan utanır oldum. Bunları yapanlar her kimse, hiçbirine hakkımı helâl etmiyorum. İnşallah bu yaptıklarının hesabını, huzur-u mahşerde vereceklerdir. Bursalılar da bunları tanıyor, daha da iyi tanıyacak. Bundan böyle de onlarla ilgili değerlendirmelerini ona göre yapacak ve de hesabını soracak. Elbette eleştiri olmalı, olacak da. Eleştirinin seviyesi, birbirimizin yüzüne bakabilecek durumda olmalı. Onun için onları Bursalılara ve Allah'a havale ediyorum, hakkımı da helâl etmiyorum."

"BURSALILAR SAHİP ÇIKTI"

Millet İttifak'ının adayı ama aslında Bursa'nın ve Bursalılar'ın adayı olarak Bursalılar'ın kendisine sahip çıktığını ve destek verdiğini vurgulayan Mustafa Bozbey, "Merkezinde, köyünde, çarşıda, pazarda her yerde müthiş teveccüh gösterdiler. Desteklerinden dolayı bütün Bursalılar'a binlerce teşekkür ediyorum. Demek ki 20 yılı boşuna geçirmemişiz. Bunu seçim çalışmalarında gördüğüm için çok mutluyum. İnşallah Bursalılar'ın bu teveccühünü yarım bırakmayacağım. Bundan böyle yanlarında olmaya, sorunlarının çözümüne destek olmaya çalışacağım" dedi.

"ALKIŞ DA OLACAK ELEŞTİRİ DE"

Mustafa Bozbey, bundan sonra belediyelerin çalışmalarını yakından takip edeceğini de vurguladı. Bozbey, "Belediyelerimizin çalışmalarını hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir Bursalı ve Bursa'da yaşayan biri olarak takip edeceğimi, Bursalı'nın faydasına olan ve gülümsemesini, mutlu olmasını sağlayacak hizmetleri alkışlayacağımı, ancak yanlış yapılan hizmetleri de eleştireceğimi, aynı zamanda topluma fayda sağlayacak önerilerimi paylaşacağımı kamuoyu önünde ifade etmek istiyorum. Çünkü ben de bu şehirde yaşıyorum ve yaşayacağım" şeklinde konuştu.

"ÇITA ÇOK YÜKSEKTE"

Turgay Erdem ise şunları söyledi: 

"15 yıldır birlikte omuz omuza çalıştık. Belediye çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle, muhtarlarla bütün Nilüferlilerle. Herkes emek verdi Nilüfer için, her biriniz bir taş koydu Nilüferimiz için. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yeni ufuklara doğru yelken açıyoruz, yine hep beraber, yine el ele. Mustafa Bozbey'in bıraktığı yerden bayrağı teslim almak büyük sorumluluk. Çünkü çıta son derece yüksek bir yerde. Şimdi bizim görevimiz, bu çıtayı daha da yükseğe çıkarmak."

"Nilüfer Belediyesi, Türkiye'nin her yerinde bilinen, başarılarıyla takdir edilen bir kurum. Bu noktaya gelmesinde Mustafa Bozbey'in anlayışının ve liderlik vasfının büyük etkisi var" diyen Erdem, bugünden itibaren, Avrupa Kalite Başarı Ödülü'nün sahibi olan, İNGEV'in sıralamasında insani gelişim konusunda Türkiye'de ilk 5 belediye arasında yer alan ve "En Mutlu Şehir" unvanına sahip Nilüfer'i, daha ileriye taşımak için kolları sıvayacaklarını söyledi.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ"

Erdem, "Nilüfer'in Türkiye'de, Avrupa'da hatta dünyadaki konumunu daha da sağlamlaştıracağız. Bu kentin kalıcı mutluluğunda iz bırakacağımıza inanan ve bize güvenerek, Nilüfer'in tarihinde alınmış en yüksek oy oranıyla, bizi kenti yönetmek için görevlendiren Nilüferlilere de sonsuz teşekkürler. Bundan sonrasında da yine Nilüfer'i Nilüferlilerle birlikte yönetecek, 15 yıldır parçası olmaktan gurur duyduğum bu kente her açıdan farklı bir ivme kazandıracağız. Mustafa Bozbey'e ve burada bulunan tüm arkadaşlarıma Nilüfer'i, gülümseyen ve ayrıcalıklı bir kent haline getirdikleri için sonsuz teşekkürler. Bundan sonra da hep birlikteyiz. Hep birlikte mutlu geleceğin mimarları olmak için daha önce olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza, ele ele vererek Nilüfer için çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.