Hava Durumu

Gözeneklerin daha da büyümesine neden olan 8 hata!

Ölü deriler, kir, yağ ve bakteriler gözeneklerimizi tıkayabilir ve daha büyük görünmesine neden olabilir. Cildimiz en değerli ve en çok göz önünde olan organımız olduğu için, cilt bakımını bir takıntı haline getirebiliriz. Ancak fazla bakım da gözeneklerin büyümesine neden olabilir. Gelin şimdi gözeneklerin büyümesine neden olan hatalar nelermiş bir bakalım...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gözeneklerin daha da büyümesine neden olan 8 hata!

1- YAĞ KURUTMA KAĞITLARI

Yağ kurutma kağıtları, cildimizin ekstra yağlı olduğu ve terlediği günlerde hayat kurtarıcı olabiliyor. Ancak bu kağıtları çok sık kullanmak cildinize zarar verir. Sürekli kullanıldığı takdirde cildin ihtiyacı olan tüm yağı çekip alacağından geriye tıkanmış ve genişlemiş gözenekler bırakması kaçınılmaz bir durum.

2- SIKMA İŞLEMİ

Siyah noktaları veya sivilceleri sıkmak, gözeneklerin büyümesine neden olur. Henüz çıkmamış bir sivilceyi patlatmaya zorlarsanız, bakterilerin cildin iç katmanlarına girmesine neden olursunuz.

3- FAZLA PEELİNG

Peeling, gözenekleri tıkayan ölü deriler ve fazla yağların temizlenmesine yardımcı olur. Ancak haftada 1-2 kereden fazla peeling yapmak, cildin kurumasına ve doğal yağ tabakasının yok olmasına neden olur. Ayrıca yüzünüzü günde 2 defadan fazla yıkamak da doğal yağ tabakasını yok edecektir.

4- CİLDİ NEMLENDİRMEMEK

Kuru cilt kırışıklıklara ve cildin daha da yaşlanmasına neden olur. Gözeneklerin de genişlemesine neden olur. Cilt tipinize uygun bir kremle nemlendirme yapmaya özen gösterin.

5- GÖZENEK ÖNLEYEN ÜRÜNLER KULLANMAK

Cilt bakımında kullanılan ancak yüzünüzde kullanılmaması gereken bazı ürünler var: Kakao yağı, hindistancevizi yağı ve bazı kremler gözenekleri tıkayıcı özelliklere sahip.

6- SIK SIK MAKYAJ TAZELEMEK

Gün içinde makyaj tazelemeye ihtiyaç duyabiliriz. Ancak bunu sık sık yapmak cildimize zarar verir. Cilt yağ üretir ve sürekli pudra sürerek bir yağ, kir ve makyaj tabakası oluşturursunuz. Bu da iyi gözenekler, sivilceler ve siyah noktalar demek!

7- ZARARLI YİYECEKLER YEMEK

Rafine şeker oranı yüksek, baharatlı veya kızartılmış ürünler, alkol ve yiyecekler cildiniz için zararlıdır. Vücudunuzdaki iltihabı tetikleyebilir ve akneye eğilimli cilde yol açabilirler. Akne yağ bezlerini zayıflatarak gözeneklerinizi büyütür.

8- GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güneş cilt için birçok yönden zararlıdır. Cildi kalınlaştırır, üzerindeki kolajen, elastin ve nemi uzaklaştırır. Bu da gözeneklerinizin büyümesine neden olur.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.