Hava Durumu

Gözleri döndü! Güpegündüz kepazelik...

Kameralar önünde gözaltına alıp elini kırdılar, karakoldaki işkencenin ardından hastaneye kaldırılan kadın muhabirin yaşadıkları İsrail'i bir kez daha hedef tahtasına koydu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gözleri döndü! Güpegündüz kepazelik...

Son gerilimde Gazze'yi savaş uçaklarıyla yerle bir eden ve medya binalarını da hedef alan İsrail, bu kez Al Jazeera muhabirinin gözaltı görüntüleriyle dünya çapında tepki çekti.

Aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu 250'yi aşkın sivili öldüren İsrail, savaştan günler sonra gerilimin başladığı Şeyh Cerrah Mahallesi'nde terör estirdi.

Mahallede yaşayan Filistinlilerin zorla evlerinden çıkarılmasını protesto ettiği gösteriyi takip eden Al Jazeera muhabiri Givara Budeiri, Cumartesi günü İsrail polisi tarafından yaka paça gözaltına alındı.

Kameralar önünde cereyan eden olayda muhabir Budeiri'nin İsrail polisine 'Dur! Dokunma' dediği duyuluyor. Saatlerce gözaltında tutulduktan sonra hastaneye kaldırılan Al Jazeera muhabiri, Pazar günü hastaneden taburcu oldu.

Al Jazeera'nın Arapça yayın yapan kanalında Kudüs muhabiri olarak görev yapan Budeiri, polisin elini kırdığını ve tüm geceyi hastanede geçirdiğini söyledi. Arbede sırasında muhabir ayrıca başından, sırtından ve bacağından yaralandı.

2000 yılından bu yana Katar merkezli yayın organında çalışan muhabir Givara'nın, gözaltında tutulduğu saatlerde üzerindeki hayli ağır olan ve 'Basın' yazısı bulunan kurşun geçirmez yeleği çıkarmasına da izin verilmedi.

Karakoldaki polislerden biri, muhabire "Sizi susturacağız. Eğer Al Jazeera sessiz olmazsa, herkes susturulacak" dedi. Polis, ayrıca Al Jazeera kameramanı Nebil Mezavi'yi de gözaltına alıp kamera ve diğer ekipmanları kırdı.

MEDYA BİNALARINI VURDU 

Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına göre Filistin topraklarını işgal altında tutan İsrail, Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlileri hukuksuz bir şekilde evlerinden atmaya çalışıyor.

Söz konusu hamlenin yol açtığı öfke, Mescid-i Aksa'ya Ramazan ayının son günlerinde gerçekleşen baskınla birleşince Ortadoğu bir kez daha alev topuna döndü.

Hamas örgütünün Gazze'den ateşlediği roketlere İsrail'in acımasız misillemesi dünyanın gözü önünde gerçekleşti, ABD başta olmak üzere uluslararası aktörlerin devreye girmesiyle ateşkes sağlandı.

İsrail savaş uçakları, sivillerin yaşadığı binaların yanı sıra medya kuruluşlarının yer aldığı binaları da füzelerle vurdu. Amerikan Associated Press (AP) ve Al Jazeera'nın kullandığı çok katlı bina, tüm dünyanın gözü önünde canlı yayınla yerle bir edildi.

Saldırganlığı dünya çapında tepki gören İsrail'in katliamları, kendi ülkesinde bile manşetlerde. İsrail'in en saygın gazetesi Haaretz, Gazze'deki bombardımanda hayatını kaybeden 67 çocuğun fotoğraflarını ve isimlerini manşetten yayınlayıp 'Savaşın bedeli budur' başlığını kullandı.

ABD'nin en etkili gazetesi New York Times da günler sonra benzer bir manşetle okurlarının karşısına çıktı. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) sözcüsü Sabrina Bennoui, medya savaşını kaybeden İsrail'in yeni gözaltılarla açık şekilde basın özgürlüğünü ihlal ettiğini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.