Hava Durumu

'Gözlerine baktığınızda petrol görürsünüz'

Orta Doğu'da yaşananlar üzerinden Batılı ülkeleri topa tutan Başbakan Yıldırım, "Orta Doğu'ya gelen ülkelerin gözlerine baktığınızda 'petrol' görüyorsunuz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gözlerine baktığınızda petrol görürsünüz'

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Moğolistan'da fahri doktora töreninde konuştu. Suriye başta olmak üzere Orta Doğu'da yaşananlara değinen Yıldırım, batılı ülkeleri eleştirdi.  "Orta Doğu'ya gelen ülkelerin gözlerine baktığınızda 'petrol' görüyorsunuz" diyen Yıldırım, "Bu ülkeler aynı zamanda Afrika'da, gözlerine baktığınızda elmas, maden, doğalgaz görüyorsunuz, insanı göremiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

3,5 MİLYONU AĞIRLIYORUZ

Suriye'de birçok devletin güç mücadelesine tutuştuğunu ancak Türkiye'nin insanı yaşat ki devlet yaşasın amacı güttüğünü belirten Yıldırım, "Çatışmaların başlamasından itibaren kapılarımızı mazlumlara açtık. Suriye'den Irak'tan Afganistan'dan 3.5 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Bunu 7 seneden fazla süredir yapıyor. Ne BM ne ABD ne Avrupa mültecilere sahip çıkmıyor ve gerekli desteği göstermiyor. Türkiye elindeki imkanlarla bu insanların hayata tutunabilmesi için gerekli desteği gösteriyor. Türkiye gelirine göre en fazla yardım yapan ülke konumuna sahip" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.